3000 voksne tilbage til børnene nu

Oprettet 11/11/2011 – 19:06

Regeringspartierne skriver i regeringsgrundlaget, at kvaliteten af dagtilbuddene skal øges, men har indtil videre ikke gjort noget ved det. Der er brug for en grænse for, hvor mange børn der må være pr voksen. Det mener FOA og BUPL.
FOA, BUPL, BUPL-Hovedstaden, LFS, KFO & PLS kræver minimumsnormeringer i daginstitutionerne. Alene indenfor det sidste år er der nedlagt 3.500 stillinger i de danske dagtilbud og SFO. Over de sidste 10 år er bemandingen reduceret med ca. 10 pct.
Vi mener, der er brug for at vende udviklingen hurtigst muligt. Vi kræver 3.000 voksne tilbage til børnene i 2012, sådan som både De Radikale og Enhedslisten har foreslået.
Det markerer vi med 3.000 balloner på Christiansborg Slotsplads tirsdag den 15. november kl.16.00. Her vil der også være korte taler fra de børnepolitiske ordførere fra regeringspartierne og Enhedslisten.
”Der er alt for få voksne til alt for mange børn i vuggestuerne og børnehaverne. I løbet af en almindelig dag oplever de fleste pædagoger at være alene med hele børnegruppen. Minimumsnormeringer er et værn mod at det sker. De er børnenes garanti for et minimum af omsorg. Og det mener jeg, de har de krav på,” siger formand for BUPL, Henning Pedersen.
Sektorformand i FOAs pædagogiske sektor, Jakob Sølvhøj, tilføjer:
”FOA har i en undersøgelse for nyligt påvist, at risikoen for at opleve omsorgssvigt fordobles, hvis personalenormeringen er lav. Det bakkes også op af international forskning. Hele 36 procent af de ansatte i daginstitutionerne oplyser, at de dagligt eller flere gange dagligt oplever, at de ikke yder tilstrækkelig omsorg for børnene. Nu må der altså gøres noget.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *