Grønlandsk mode i Tivoli

Oprettet 27/07/2010 – 15:42

Ved du hvilke modetendenser, der præger Grønland? Modeinteresserede kan nu få et indblik i førende grønlandsk mode, når Isaksen Design og Great Greenland viser deres kollektion frem ved flere modeshows under Grønland i Tivoli den 30.juli -1.august.
Fredag den 30. juli tages der hul på verdens største grønlandske kulturbegivenhed uden for Grønland. Det sker i Tivoli, hvor der bl.a. bydes på våde kajakvendinger i søen, rituel sang og koncerter med øens største, musikalske talenter. Pantomimeteatret byder på modeshows, hvor den grønlandske kultur skinner igennem. Her kan gæsterne blive inspireret af den grønlandske funktionalitet og kvalitet.
Inspireret af naturen
Designer Nickie Isaksen, fra Isaksen design, fortæller:
”Det specielle ved grønlandsk mode og design er, at mange af os fra Grønland har det til fælles, at vi er meget præget og inspireret af vores natur, både klimatisk og emotionelt. Det udmønter sig ofte i, at grønlandsk formgivning er praktisk, så det passer til omskifteligt vejr og samtidig er rart at have på.”
Tekstboks: Program på Pantomimeteatret: Fredag den 30. juli 20.30 GrønlandsSpot med Nive Nielsen Lørdag den 31. juli 12.30 The Travelling Song – Syngespil 17.15 Modeshow 20.00 Modeshow 21.00 The Travelling Song – Syngespil Søndag den 1. august 12.30 The Travelling Song – Syngespil 17.00 Modeshow 19.00 Modeshow 20.00 The Travelling Song – Syngespil
Komforten, funktionaliteten og kvaliteten har derfor en meget høj prioritet og er kendetegnet i mange grønlandske produkter. Dernæst pryder enkelte stærke farver især Isaksen design.
Grønlandske farver
”Isaksen design er bygget op omkring “Greenlandic Spirit”, og er stærkt inspireret af den grønlandske spirituelle verden, så derfor er farverne holdt i sort, rød og hvid. Sort står for åndernes verden, hvid for forfædrenes knogler og rød for livets blod. Disse farver er brugt i klædedragtens historie og i åndemaner verdenen”, forklarer Nickie Isaksen.
Isaksen design er meget inspireret af den grønlandske natur og folk, som på den ene side er stærke og rå, men på den anden side fin og skrøbelig. Her ses, at det maskuline og enkle møder det raffinerede og feminine.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *