Grådige banker truer dankortet

Kredit- og debetkort vinder mere og mere frem hos danskerne. Der er i dag ca. 3,5 mio. internationale kredit- og debetkort i Danmark, og de er i høj grad foranlediget af bankerne, som har stor interesse i udbredelsen af disse kort. Her tjener de nemlig markant højere gebyrer end de gør ved brug af dankortet. Bankernes grådighed skal frem i lyset, til fordel for forbrugerne, som er dem udgifterne læsses over på.

”Vi vil ikke være med til, at bankerne tjener penge på de internationale debet- og kreditkort, mens alle vi forbrugere betaler regningen i form af forhøjede priser”, siger SF forbrugerordfører Pia Olsen Dyhr der ønsker, at bevare dankortet og gøre forbrugerne opmærksom på det bondefangeri bankerne foretager, når de udbreder internationale debet- og kreditkort.

”Det billigste og mest effektive kort er og bliver dankortet. Hvis bare 10-15% af dankortomsætningen flyttes over på internationale debetkort, vil det betyde en årlig ekstraregning til butikkerne på omkring 100 mio. kr. Denne ekstraregningen lander på kunderne i form af forhøjede priser. Det er derfor i forbrugernes interesse at dankortet bibeholdes.”

”Saldo-kontrol kan være vigtigt for f.eks. unge med begrænsede midler. I dag har de ingen andre muligheder end et internationalt debetkort, da dankortet ikke indeholder mulighed for saldokontrol. Et ungdomsdankort er et godt og billigt alternativ. Indførelsen af et ungdomsdankort, som allerede l å i dankortforliget fra 2003 er en god ide og vi ser gerne at regeringen får fulgt op på den del af forliget. Et ungdomskort skal gøres tilgængeligt for de unge, der har begrænsede midler, men som skal bruge et effektivt hævekort uden at blive ramt af dyre gebyrer. Det har bankerne allerede lovet at de ville tilbyde, men det er endnu ikke sket. Det er uacceptabelt og må rettes op på omgående.” afslutter Pia Olsen Dyhr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *