Politikere sætter fokus på innovation for vand og miljø med besøg hos DHI

Politikere sætter fokus på innovation for vand og miljø med besøg hos DHI

Mandag d. 24. oktober besøgte to folketingskandidater fra hver sin blok GTS-instituttet DHI A/S i Hørsholm. Rasmus Stoklund (S) og Niels Martin Viuff (K) satte med besøget fokus på vigtigheden af at fastholde og styrke dansk innovationskraft inden for vand og miljø, som er en vigtig komponent i den grønne omstilling.

Besøg i DHI’s fysiske testfaciliteter

Verden står lige nu i en vandkrise, hvor vi har for lidt, for meget eller for urent vand som følge af klimaforandringer og befolkningsvækst. Den danske vandsektor kan være med til at løse udfordringerne og kan samtidig drive ny vækst for Danmark. Det var en af årsagerne til, at Rasmus Stoklund (S) og Niels Martin Viuff (K) aflagde besøg hos DHI A/S i Hørsholm.

DHI A/S er en dansk, global digital rådgivningsvirksomhed inden for vand, og er desuden et af syv GTS-institutter i Danmark. DHI udvikler avancerede teknologier, som for eksempel er med til at sikre byer mod oversvømmelse, beskytte sårbare vandmiljøer mod forurening og truede havfugle mod kollision med havvindmøller.

Under besøget hørte politikerne om, hvordan DHI som GTS-institut arbejder for at fastholde Danmarks førende position inden for vandteknologi til gavn for dansk erhvervsliv.

”Det var spændende at besøge DHI og at høre om samspillet mellem digitale modeller og fysiske test. Det var interessant at se de fysiske faciliteter til test af havvindmøller og høre om, hvordan de er med til at understøtte dansk havvind i en tid, hvor vi har brug for at blive uafhængige af Putins gas. Derfor skal vi satse endnu mere på havvind i fremtiden. Her betyder det noget, at vi i Danmark har gode vilkår for at udvikle og styrke vindindustrien. Det er faciliteterne hos DHI med til at sikre. GTS er i det hele taget et godt instrument til at understøtte, at selv små virksomheder har adgang til udviklingskompetencer, så det ikke bare er de store virksomheder, der kan arbejde med innovation”, sagde Rasmus Stoklund (S).

”Det var nyt for mig at høre om, hvordan GTS-institutterne arbejder med forskning tæt på markedet, og hvordan institutterne samarbejder med små og mellemstore virksomheder, der ikke har mulighed for på egen hånd at have kompetencer in-house. Det sikrer, at fx en mindre produktionsvirksomhed har adgang til kompetencer, der skaber innovation og vækst i virksomheden, og det er med til at fastholde produktion i Danmark. Det har også været positivt at se, og selv om DHI kan bruge digitalisering til meget, så er der stadig brug for praktiske hænder og fysiske modelforsøg i deres bassiner”, sagde Niels Martin Viuff (C).

Mette Vestergaard, CEO i DHI, er glad for den politiske interesse for GTS og vandsektoren. ”Der er et stort behov for ny teknologi til at løse verdens vandproblemer, og danske virksomheder står stærkt. Vi har international succes med software og teknologi, og vi har anerkendte test- og udviklingsfaciliteter. Men vi kan gøre langt mere. Min klare opfordring er at sætte yderligere fokus på arbejdet med en plan for vandsektoren. Den skal forbinde rammevilkårene for danske vandvirksomheder med globale vækst- og eksportmuligheder. Det vil sikre, at Danmark kan gå forrest i at bekæmpe den globale vandkrise og samtidig skabe et nyt dansk væksteventyr.”

Politikere sætter fokus på innovation for vand og miljø med besøg hos DHI

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *