Danske Spil i offensiven efter kritik i Operation X

Oprettet 27/11/2013 – 22:59

TV2-programmet har onsdag kritiseret en række forhold i de spillehaller, der har forhandleraftaler med Danske Spils datterselskab, Elite Gaming. Danske Spil tager kritikken meget alvorligt og har allerede grebet ind over for de problemer, der er sat fokus på i programmet
Kritikken i Operation X går især på tre punkter:
• Geografisk placering af spillehaller / ’Spekulation i social ulykke’
• Sort arbejde i spillehaller
• Returkommission af udlodningsmidler.
”Der skal ikke være den mindste tvivl om, at vi driver en absolut ordentlig forretning”, siger H.C. Madsen, koncernchef i Danske Spil.
”Så ud over, at vi naturligvis undersøger kritikken og skrider til handling i de konkrete situationer, har vi siden Operation X’ henvendelse foretaget en lang række konkrete tiltag, der skal sikre mod lignende situationer i fremtiden”, siger koncernchefen.
Geografisk placering
Af programmet fremgår det, at Danske Spil bevidst stræber efter samarbejde med spillehaller i områder med mange danskere på overførselsindkomst. En kritik, koncernchef H.C. Madsen afviser på det kraftigste:
”Danske Spil favoriserer ikke på nogen måde samarbejde med spillehaller i områder med overrepræsentation af danskere på overførselsindkomst. De 500 spillehaller, som drives af forhandlere og franchisetagere dækker et bredt geografisk udsnit af Danmark”, siger H.C. Madsen. ”At en af vores medarbejdere til skjult kamera har givet udtryk for, at vi skulle spekulere i social ulykke, er derfor fuldstændigt uacceptabelt, og har da også fået den øjeblikkelige konsekvens, at den pågældende medarbejder er blevet fyret”.
Sort arbejde
Ifølge Operation X’ optagelser fra flere spillehaller aflønnes en række medarbejdere tilsyneladende sort af spillehallens indehaver. Ud af de 500 spillehaller, Danske Spil har aftaler med, ejer selskabet kun selv en enkelt. Resten ejes og drives af forhandlere eller franchisetagere, som har indgået en samarbejdsaftale med Danske Spil. Det er således disse forhandlere og franchisetagere, som står for ansættelse og aflønning af deres egne medarbejdere.
”At der i visse spillehaller tilsyneladende finder sort arbejde sted er helt uacceptabelt, siger H.C. Madsen. ”Når vi indgår samarbejde med spillehaller forpligter ejeren af spillehallen sig naturligvis til at overholde landets love, herunder også at ansætte og aflønne korrekt. ”I Danske Spil har vi derfor ikke et juridisk ansvar for spillehallerne, der gør brug af sort arbejde, da det ikke er vores medarbejdere der er ansat. Men vi har til gengæld et betydeligt etisk ansvar, og derfor indskærper vi igen vilkårene for samarbejdet”.
Returkommission af udlodningsmidler
Ifølge Operation X kræver flere spillehaller, at de foreninger, som har modtaget ud-lodningsmidler (ikke at forveksle med tipsmidlerne), tilbagebetaler nogle af pengene til spillehallerne – underforstået som modydelse eller returkommission.
”Returkommission er ulovligt. Det er derfor også noget, vi ser på med den største alvor. Derfor undersøger vi naturligvis også disse forhold meget indgående netop nu. Og på samme måde som med sort arbejde kan konsekvensen her blive, at samarbejdet med de pågældende bliver opsagt omgående”, siger H.C. Madsen.
Af efterfølgende bilag fremgår de tiltag Elite Gaming har taget som følge den rejste kritik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *