Herregården i medvind – Historisk besøgsfremgang på Gammel Estrup

Oprettet 05/09/2011 – 08:05

2011 er indtil videre gået over al forventning på Gammel Estrup – Herregårdsmuseet. Med en foreløbig fremgang på 4,4% i besøgstallet i forhold til sidste år og den bedste omsætning nogensinde, tegner fremtiden lys for museet, der, med en lang række udstillinger, personlig formidling og aktiviteter for både store og små, for alvor har slået sin rolle fast som Danmarks førende herregårdsmuseum.
Alene juli måned har været den bedste i 4 år hvad angår besøgstallet, og omsætningen er pr. 1. september den bedste i museets historie. Så der er god grund til at være optimistiske på herregården. Direktør på Gammel Estrup – Herregårdsmuseet, Britta Andersen, er meget tilfreds med årets resultat og mener, at forklaringen skal findes i museets nyåbnede udstillinger og formidlingstilbud.
”Vi har jo netop i foråret restaureret og åbnet en stor del af den permanente udstilling, samtidig har vi haft stor succes med personlig formidling, hvor folk kan møde en person i dragt i udstillingen. Og jeg tror bare, det gør en kæmpe forskel, at man kan træde direkte ind i historien, se hvordan folk indrettede sig, mærke kulden trække op fra gulvet, dufte kaffen fra køkkenet og møde personer i historiske dragter”.
I foråret åbnede Museets protektor HKH Prins Joachim de nyrestaurerede barokrum Grevindens Gemakker, der med farvestrålende vægtapeter, stukbeklædte lofter og bemalede gulve fremstår, som pragtfulde eksempler på barokkens boligindretning.
Her boede det unge par Christen Scheel og Augusta Winterfeldt fra begyndelsen af 1720’erne og mange år frem. Det er den unge grevindes værelser, der er taget udgangspunkt i, da museet restaurerede rummene, og nu kan museets gæster selv gå rundt i de smukke rum og fornemme historien, som den udfoldede sig for knap 300 år siden.
Derudover har museet igennem hele 2011 satset på personlig formidling, hvor man kan møde museets dygtige formidlere i historiske dragter, og børn kan være med til forskellige historiske aktiviteter. Henover sommeren og i alle skoleferier kan man også møde husjomfruen i det store herregårdskøkken. Her bager hun kage og brygger kaffe på Madam Blå, og man kan altid få en smagsprøve og en god historie med på vejen.
”Folk er simpelthen så glade for at møde et menneske i udstillingen, og det giver jo mig en mulighed for at fortælle nogle af alle de spændende historier, der knytter sig til stedet og slægten, der boede på herregården før i tiden”, siger museumsformidler Stine Lucia Rasmussen, der også er at finde i udstillingen i løbet af efteråret.
Gammel Estrup – Herregårdsmuseet byder alle velkommen resten af året, der byder på både personlig formidling, skumringsfortællinger, efterårsaktiviteter, Allehelgensaften og Jul på herregården.
Gammel Estrup – Herregårdsmuseet og nabomuseet Dansk Landbrugsmuseum har billetsamarbejde og kan derfor begge glæde sig over det stigende besøgstal. For gæsterne betyder det, at man kan opleve to museer til ét museums pris, og der er et bredt udvalg af aktiviteter for både børn og voksne – både ude og inde. Entre 85 kr., børn under 18 år er gratis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *