Hvorfor føder danske kvinder færre og færre børn?

Oprettet 12/09/2011 – 17:06

Rigshospitalet og Københavns Universitet indbyder til debatmøde om årsagerne tilde historisk lave danske fødselstal.
Hvad er årsagerne til de lave fødselstal i Danmark? Stiger antallet af barnløse par? Skyldes det i givet fald sociale eller biologiske faktorer? Eller en kombination af disse?
Det er nogle af de spørgsmål, der vil blive diskuteret, når danskernes fertilitet er til debat ved et åbent møde på Rigshospitalet. Her vil et utraditionelt panel af læger, demografer, sociologer, biologer, økonomer og statistikere gennem korte oplæg bidrage til en tværfaglig belysning af området og samtidig lægge op til en fælles afsluttende debat.
Sted: Rigshospitalet, Auditorium 2
Tid: Mandag den 19. september 2011 kl. 13-18
Tillmelding: Senest 14. september (se nederst)
Se programmet og læs pressemeddelelsen.
Laveste fødselstal i 24 år
Fødselstallet i de første to kvartaler 2011 var det laveste i 24 år, og alderen for førstegangsfødende kvinder er nu over 29 år. Samtidig er andelen af børn født efter fertilitetsbehandling steget til 9 %. Årsagerne til denne udvikling er mange, og undersøges traditionelt af sociologer og demografer, mens læger primært har fokuseret på at behandle det enkelte barnløse par.
– Det seneste årtis forskning i især den mandlige reproduktionsfunktion har imidlertid ført til fremsættelse af en hypotese om, at biologiske faktorer også spiller en rolle i den demografiske udvikling, udtaler professor Niels E. Skakkebæk, en af initiativtagerne til mødet. – Det er derfor væsentligt at starte en dialog mellem disse forskellige forskningsfelter, med henblik på at samarbejde omkring en bedre belysning af det komplicerede samspil mellem sociale og biologiske faktorers betydning på området, fortsætter professor Skakkebæk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *