Konkurrence: at skrive om arkitektur

Oprettet 07/02/2012 – 12:59

Henning Larsens Fond udskriver nu en international konkurrence om at skrive om arkitektur – den tredje i rækken af arkitekturkonkurrencer. Den første handlede om ”at fotografere arkitektur”, den anden om ”at tegne arkitektur”, og den tredje – ”Tid & rum” – handler om ”at skrive om arkitektur”.
Fotos, tegninger og tekster kan udforske arkitekturen. De kan være en kunstart eller arkitektur i sig selv, eller de kan formidle en ide eller en drøm. Det er drømmen, der efterspørges i denne konkurrence.
Et gammelt, sløret foto, en skitse eller en tekst kan undertiden vække tanker, hvor man danner sine egne billeder, der er stærkere og mere fascinerende end dem, man finder i tidens arkitekturprojekter.
Tekster har netop evnen til at danne indre billeder, og det er håbet, at et essay, et digt, et eventyr eller en anden form for tekst kan give inspiration til en arkitektur, der inspirerer eller skaber drømme om tid og rum, der kunne være.
Konkurrencebidrag kan indsendes på dansk og engelsk. Der vil i bedømmelsen blive lagt vægt på beskrivelse af rum og rumlighed og på, hvorvidt bidraget fornyr genren – dét at skrive om arkitektur. Tekster, der har været publiceret før, samt tekster om arkitektur opført af Henning Larsen Architects kan ikke deltage i konkurrencen.
Henning Larsens Fond blev stiftet for private midler af arkitekt Henning Larsen i 2001 og har siden da hvert år foretaget uddelinger på stifterens fødselsdag, den 20. august. De to tidligere konkurrencer blev afholdt i henholdsvis 2007 og 2008.
Bidrag til konkurrencen skal indsendes senest den 12. marts 2012 til Henning Larsen Architects, Vesterbrogade 76, 1620 København V og mærkes ”Tid og rum”. Vinderne vil blive offentliggjort den 20. august 2012 – med en førstepræmie på €10.000, en andenpræmie på €5.000 og to tredjepræmier på hver €2.000.
Bedømmelseskomiteen består af professor, arkitekt Henning Larsen; direktør, arkitekt Kent Martinussen; redaktør, arkitekt Martin Keiding; arkitekturskribent, idéhistoriker Christian Bundegaard og arkitekt Troels Troelsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *