Se udover mærkaten, når du vælger vinterdæk, siger Goodyear Dunlop

Goodyear Dunlop råder erhvervsflåderne til at se udover den nye EU-dækmærkat, når de køber vinterdæk. Selvom brændstofeffektivitet og vådgreb, som er vist på mærkaten, er blandt de vigtigste performanceområder for operatører af langturstransport, er de knap så relevante under vinterforhold. Vejgreb og træk på sne og is såvel som kilometertallet er førsteprioritet for vinterdæk, men de er ikke vist på mærkaten. I en nylig undersøgelse udført af Goodyear Dunlop i Norden placerer næsten alle operatørerne trækkraft på sne og pakket sne som de to vigtige performancekriterier for vinterdæk.

Dæk, der skal bruges på kolde og glatte vinterveje, kræver nogle andre performancekriterier end dæk til andre forhold. Her er det vejgreb og trækkraft på sne og is, der er det vigtigste, og det er blot to af de 50 kriterier Goodyear Dunlop vurderer, når de udvikler dæk til erhvervskøretøjer. Kilometertallet er også meget relevant ved alle typer transport. Goodyear Dunlop prioriterer derfor de performanceområder, der er vigtigst for den enkelte type drift.

“Vi udvikler dækkene, så de lever op til kundernes behov, og vi tilbyder dæk til en bred vifte af opgaver, hver med forskellige krav, der skal opfyldes,” siger Boris Stevanovic, Marketing Director Truck Tires, Goodyear Dunlop EMEA. “I den sidste ende leder vores kunder efter det dæk, der har de laveste omkostninger i hele dækkets levetid, som ikke går på kompromis med sikkerheden og som skader miljøet mindst muligt. Vores mål er at opnå dette, hvis det er muligt, men måden vi gør det på varierer efter typen af opgave, dækket skal bruges til.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *