14 unge skønne kvinder støtter brysterne

Oprettet 09/10/2008 – 10:01

De er mellem 19 og 35 år og har alle fået stillet diagnosen kræft. For en måned siden mistede de en af deres veninder til kræft. Hun blev 29 år og efterlader sig mand og tre børn. Nu er de gået sammen under navnet: ”14 Fabulous Girls” for at støtte brysterne og samle penge ind til kampen mod kræft.
Hvert år får 35.000 danskere konstateret kræft – ud af dem er 1.200 mellem 15 og 39 år. 35-årige Sine Heide Siegfried er en af dem. I dag er hun sygdomsfri, men forud ligger en tid med hårde kemobehandlinger, fysiske og ikke mindst psykiske nedture:
De skønne kvinder kender hinanden fra et ophold på Kræftens Bekæmpelses RehabiliteringsCenter Dallund på Fyn.
– Det har været mit livs – og de andre 13 pigers hårdeste kamp. Jeg er selvfølgelig blevet stærkere, men jeg også blevet mere usikker. Jeg er så vred på min krop, jeg føler, at den har svigtet mig. Der sidder en grundlæggende angst indeni mig, hvad nu hvis kræften kommer igen, hvis min krop svigter igen? Derfor er det så vigtigt at støtte forskningen, så vi kan vinde kampen mod kræft, fortæller Sine Heide Siegfried.
Nybagt mor – og kræftramt
For Sine Heide Siegfried startede det hele for snart fire år siden. Hun var meget træt, fik spændinger forskellige steder i kroppen og åndedrætsbesvær. En dag vågnede hun op med en stor bule på halsen. Sine var lige blevet mor for anden gang, selvom hun inderst inde vidste, at der var noget galt, faldt skylden på symptomer efter fødselen. Men der var desværre ikke kun tale om almindelige symptomer – en række undersøgelser viste, at Sine havde lymfeknudekræft:
-Det kom som et kæmpe chok. Jeg ville bare være i min rolle som mor og nyde vores lykke, fortæller Sine, – Jeg følte mig ensom og alene. Jeg gik ligesom ind i min helt egen verden med nogle meget sorte tanker.
Sine savnede et netværk af andre unge med kræft, et sted hvor hun kunne møde forståelse og få bearbejdet sine tanker sammen med andre, der var i en lignende situation. På hospitalet mødte hun ikke andre unge og følte heller ikke, at personalet kunne sætte sig ind i hendes situation som kræftramt mor til to små børn. – Du er så ung, du skal nok klare det, var en kommentar hun ofte stødte på.
14 piger på Dallund Slot
I maj 2007 meldte Sine Heide Siegfried sig til en uge for unge kræftpatienter på Dallund Slot, et rehabiliteringscenter for kræftramte drevet af Kræftens Bekæmpelse. I alt var de 14 piger mellem 18 og 34 år:
-Det kom til at gøre en kæmpe forskel. Vi havde alle sammen afsluttet vores behandlinger, og skulle nu forsøge at finde tilbage til en nogenlunde normal tilværelse, og det var bestemt ikke let. Men her kunne vi forstå hinanden, der var ikke behov for at forklare så meget hele tiden, husker Sine.
På Dallund fik de 14 piger skabt et stærkt netværk, og den dag i dag holder de stadig sammen. Dog er de netop blevet en mindre. 29-årige Linda tabte kampen mod kræften, tilbage står hendes mand og tre børn:
– Det er så hårdt, når nogle af os får tilbagefald og måske dør. Det gør det bare endnu mere vigtigt at støtte forskningen i kræft. Med vores indsamling håber jeg virkelig at få sat fokus på forskningen, så der på et tidspunkt kan komme et kæmpe gennembrud, så mine børn aldrig vil komme til at mærke kræft på deres krop, slutter Sine.
Støt indsamlingen eller start din egen
Foreløbig har de 14 piger indsamlet 7.600 kr., deres mål var 5.000 kr. så de er godt tilfredse, men håber selvfølgelig, at der vil komme endnu flere penge ind inden måneden er gået.
Du kan støtte deres indsamling ved at gå ind på siden www.stoetbrysterne.dk Her kan du også starte din egen indsamling og se hvilke aktiviteter, der foregår rundt omkring i landet i løbet af oktober måned, der er international brystkræftmåned.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *