3 har Danmarks bedste netværk.

Oprettet 24/09/2008 – 12:16

En dybdegående, landsdækkende netværksundersøgelse fra Aalborg Universitet dokumenterer nu, at 3 har Danmarks bedste 3G-datanetværk. Professor Knud Erik Skouby fra ”Center for Communication, Media and Information Technologies” står bag undersøgelsen, som sammenligner 3G-datanetværk hos 3, TDC, Sonofon og Telia, og konklusionen er klar; 3 har den bedste dækning og højeste hastighed – både inde og ude, i små og store byer og på landevejen.
Den uafhængige undersøgelse, ”Mobile Internet Benchmarking” fra Aalborg Universitet, dokumenterer, hvad 3’s kunder har vidst længe. Hvis man skal bruge en hurtig og stabil mobil bredbåndsforbindelse, som fungerer overalt, så skal man vælge 3 frem for TDC, Sonofon eller Telia. Samlet set tildeles 3’s datanetværk 151 point i undersøgelsen mod 133 point til TDC, 97 point til Telia og 67 point til Sonofon.
”3 er den overordnede vinder af testen med TDC som nummer to baseret på alle parametre i undersøgelsen. Fra brugerens synspunkt er de vigtigste parametre dækning, hastighed og hvor hurtigt forbindelsen etableres, men der er ingen tvivl om, at især dækning og hastighed opfattes som de mest afgørende faktorer,” siger professor Knud Erik Skouby fra Aalborg Universitet.
Undersøgelsen er den hidtil største og mest omfattende test af de danske operatørers 3G-datanetværk. Det er specialister fra selskabet Ascom, der har foretaget målingerne, som ligger til grund for netværksundersøgelsen. Målingerne er foretaget både indendørs og udendørs, i byer og i bevægelse gennem Danmark – fra Øresundsbroen i øst til Esbjerg i vest og fra Hirtshals i nord til Rødby i syd. Og 3’s netværk er generelt det bedste indendørs, udendørs, i små og store byer og på vejene.
”Hastigheden i 3’s netværk er klart højere end hos nogen af de andre udbydere, og hvad angår dækning er 3 bedst, fulgt af TDC. Dækningen udgøres af en kombination af forskellige parametre, og selvom TDC har de kraftigste antennesignaler, så giver 3 brugerne den bedste dækning,” siger Knud Erik Skouby.
Undersøgelsen ”Mobile Internet Benchmarking” er udarbejdet af Knud Erik Skouby og Reza Tadayoni fra ”Center for Communication, Media and Information Technologies”, som hører under Institut for Samfundsudvikling og Planlægning på Aalborg Universitet. 3 har sponsoreret undersøgelsen, men selskabet har ikke haft indflydelse på undersøgelsens tilrettelæggelse eller konklusioner.
”Selvom vi længe har vidst, at vores netværk er Danmarks bedste, så er det fantastisk, at det nu dokumenteres i en uafhængig undersøgelse. Selvom konkurrenterne fra TDC, Sonofon og Telia har skruet gevaldigt op for markedsføringen på det sidste, så viser undersøgelsen, at 3 fortsat er den suverænt bedste leverandør af mobilt bredbånd i Danmark,” siger Morten Christiansen, adm. direktør, 3 Danmark.
3 afsluttede allerede i oktober sidste år opgraderingen af sit netværk til HSPA-standarden – i folkemunde Turbo 3G – som giver hastigheder op til 7,2 Mbit/s. 3 er i dag den eneste operatør, der tilbyder kunderne hastigheder op til 7,2 Mbit/s, og virksomheden er i øvrigt ved at skrue netværket op til 14,4 Mbit/s. Selskabets netværk dækker i dag 86 procent af den danske befolkning og er et reelt alternativ til gammeldags kabelbaserede ADSL-forbindelser.
Læs konklusionen på undersøgelsen her:
http://www.cmi.aau.dk/news/3831410

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *