3. MIO. KR. TIL DANSK DESIGNFORSKNING

Oprettet 09/03/2009 – 14:37

Forskning i design er en vigtig motor for innovation og udvikling af danske virksomheder og det danske samfund. Derfor bevilger Kulturministeriet nu 3 mio. kr. i 2009 til Center for Designforskning.
Bevillingen på 3 mio. kr. til Center for Designforskning er et udtryk for, at regeringen ser designforskning som en vigtig nøgle til at kvalitetsudvikle de danske designuddannelser og dermed forbedre Danmarks konkurrenceevne.
Kulturminister Carina Christensen udtaler:
”Dansk design har et stort potentiale, og det skal vi selvfølgelig udnytte fuldt ud. De danske designuddannelser skal kunne måle sig med de bedste i verden – derfor er det også afgørende, at vores designforskning har et højt niveau og bidrager til at sætte de danske designkompetencer på verdenskortet.”
Dorthe Mejlhede, centerchef på Center for Designforskning, ser frem til at arbejde med de muligheder, som bevillingen giver.
Centerchef Dorthe Mejlhede udtaler:
”Med bevillingen kan vi bidrage til at forskningsbasere uddannelserne på vores fire institutioner, så vores kandidater kan gøre en endnu større forskel ude i virksomhederne. Hvis Danmark skal være blandt de økonomisk førende lande i fremtiden, så er evnen til at få de bedste idéer og skabe innovative produkter helt afgørende. I den forbindelse er design et vigtigt konkurrenceparameter, for design skaber oplevelser og merværdi.”
Bevillingen skal bl.a. finansiere et forskningsprojekt, der handler om at udvikle muligheder for at bruge designværktøjer i praksis – f.eks. til at styrke dialogen mellem designere og brugere. Et andet eksempel er projektet ‘Skrift og identitet’, der fokuserer på, hvordan skrifttyper bidrager til at udvikle virksomheders og organisationers identiteter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *