Actimize undersøgelse viser at 75 procent af investeringsfirmaer forventer yderligere millionsvindel i fremtiden

Oprettet 25/05/2008 – 23:04

Ifølge Actimize Rogue Trading Peer Review har 85 procent af investeringsfirmaer ændret interne kontrol-rutiner, og 60 procent har oprettet særlige overvågningsenheder i lyset af nyligt offentliggjorte sager om investeringssvindel.
Actimize, et selskab i NICE-koncernen og udbyder af software til transaktionsovervågning i den finansielle branche, har offentliggjort undersøgelsen ’Actimize Rogue Trading Peer Review’, som analyserer investeringsfirmaers forventninger om uautoriseret værdipapirhandel. Undersøgelsen viser, at finansielle virksomheder er påvirket af svindelsager og har igangsat strikse nye metoder til intern kontrol
Actimize undersøgelsen viste at 85 procent af investeringsfirmaer har til hensigt at ændre interne kontrol-rutiner, 75 procent vil lave nye strategier, og 60 procent har oprettet særlige overvågningsenheder, altsammen i lyset af nyligt offentliggjorte sager om investeringssvindel.
Ifølge undersøgelsen forventer mere end tre ud af fire respondenter i det finansielle miljø nye sager om millionsvindel og tab i størrelsesordenen 100 millioner USD inden for de kommende 12 måneder. Og godt halvdelen anslår at store summer forsvinder i svindel i finansielle transaktioner hvert år. Hver fjerde respondent bekræfter at kende til mindst én svindelsag fra deres egen arbejdsplads i de seneste 12 måneder, og godt halvdelen af respondeenterne kendte også til personaleudført svindel i samme periode.
Respondenterne blev også bedt om deres bud på, hvorfor den anholdte i en nylig svindelsag, Jerome Kerviel, ikke var blevet opdaget tidligere. ’Dårligt forbundne interne systemer’ var det hyppigst valgte svar. De fleste finansielle virksomheder har historisk betragtet indført systemer til overvågning mod svindel og pengehvidvaskning individuelt i forskellige afdelinger. 74 procent af respondenterne i undersøgelsen angav, at deres arbejdsplads ikke besidder et overvåsningssystem på tværs af hele virksomheden. Denne silo-agtige struktur bestyrkes ydeligere af, at kun 32 procent af respondenternes virksomheder anvender ét samlet sags- og analysesystem til overvågning mod medarbejdersvindel.
Mangelen på tilgængelige data om omfanget af finanssvindel var grundlaget for Actimize’s beslutning om at udføre denne undersøgelse. Projektet blev udført af Infosurv, et uafhængigt analysefirma. Undersøgelsen rummer 25 detaljerede svar fra individuelle respondenter i firmaer i Nordamerika og Europa.
“Vores lange erfaring i markedet for finansielle overvågningssystemer og Actimize undersøgelsen fortæller os, at for mange virksomheder er silo-agtige systemer en svaghed, når det gælder om at overvåge finansielle transaktioner og investeringer,” siger Amir Orad, EVP & CMO i Actimize. “Værktøjerne bliver fortsat mere sofistikerede, og de fleste firmaer har i dag som mål at forbinde alle processer i firmaet og have adgang til at vurdere risici helt ned på medarbejder-niveau.”
70 procent af respondenterne forudser, at nye svindelsager vil dukke op i løbet af de næste 12 måneder. Næsten halvdelen af respondenterne mener, at offentligheden dog ikke vil høre om det, hvis svindelen fører til store gevinster i stedet for store tab.
Som følge af undersøgelsens resultater har Actimize udviklet en løsning til at bekæmpe svindeltransaktioner. Læs mere på http://www.actimize.com/index.aspx?page=news143

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *