Advarsel mod farlige slankemidler: nix-pille.dk

Oprettet 22/01/2009 – 14:46

Lægemiddelstyrelsen starter kampagne mod ulovlige og farlige slankemidler. Især kvinder køber tvivlsomme midler på nettet.
Tolderne finder flere og flere farlige slankemidler, der er købt på nettet. Derfor lancerer Lægemiddelstyrelsen en kampagne, der fortæller om faren ved de ulovlige slankemidler. De udgør en stor sundhedsrisiko for forbrugerne og har allerede ført til alvorlige bivirkninger. Målgruppen for kampagnen er yngre kvinder.
Kampagnen sætter fokus på, at det er meget nemt at finde og købe slankemidler på nettet, selvom mange ikke er godkendt af myndighederne. Lægemiddelstyrelsens kontrol viser, at de kan indeholde kalk og cement samt for høje doser af aktive lægemiddelstoffer eller stoffer, der slet ikke står på pakken. Det betyder også, at slankemidlerne kan være yderst sundhedsskadelige. I værste fald kan de være dødelige.
Slankepillernes sorte liste
Som udgangspunkt opfordrer Lægemiddelstyrelsen kvinderne til at tage sig i agt for følgende tre stoffer:
Efedrin. Det er ikke bare ulovligt, det kan også være ekstremt skadeligt for helbredet. Det er fx produkter som Therma Power, Ephedra 850®, El Tigre® og Stack.
Rimonabant. Der findes ingen godkendt medicin med rimonabant. Stoffet kan være yderst sundhedsskadeligt.
Sibutramin. Køb kun piller med sibutramin på recept fra lægen. Piller købt uden recept kan skade helbredet.
Spørg lægen eller apoteket til råds
Markedet for slankeprodukter er imidlertid meget omfattende, og der kommer hele tiden nye produkter til. Derfor opfordrer Lægemiddelstyrelsen kvinderne til altid at spørge deres læge eller apoteket til råds, hvis de overvejer at tage et slankeprodukt. I Danmark er det i øjeblikket kun muligt at købe godkendt slankemedicin på nettet via Apoteket.dk og Nemmedicin.dk.
Læs mere på nix-pille.dk
Kampagnen kører på nix-pille.dk, hvor man kan finde information om de farlige slankemidler og en film om de forhold, de bliver produceret under. Her er også information om den godkendte slankemedicin og om hvem der kan bruge den samt information om køb af medicin over nettet.
Kampagnen over for farlige slankemidler er en del af Lægemiddelstyrelsens løbende indsats for at oplyse medicinbrugerne om, at de skal være kritiske, når de køber og bruger medicin, der ikke er udskrevet af en læge eller købt på et apotek eller et andet godkendt salgssted.
Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til Lisbeth Lund Hemmingsen på telefon 4488 9746 eller til Eva Astrup på telefon 4488 9545

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *