Alessandro Petacchi vandt dramatisk etape – Matti Breschel glæder sig

Oprettet 04/07/2010 – 21:45

Startskuddet til dagens 223 kilometer lange første etape af 7 mellem Rotterdam i Holland og Bruxelles i Belgien havde knap lydt, før hjemmebanefavoritten Lars Boom (Rabobank) skød sig løs fra feltet, og kun Alan Perez (Euskatel) og Maarten Wynants (Quick Step) nåede at komme med.
Trioen indledte hermed et langt udbrud og skar igennem et menneskehav af cykelglade hollændere og belgiere, der fik menneskemylderet til at ligne en større bjergetape. I feltet var det sprintermandskaberne, der tog ansvaret i fartkontrollen, og udbruddet havde derfor kun meget kort snor.
Der var ellers lagt op til et større slag på den flade etape, da de rigtige vindforhold kunne have vanskeliggjort passagerne på de flade hollandsk/belgiske veje. Men stormen udeblev på flere måder, og derfor blev dramaet på digerne annulleret.
Mod slutningen af etapen slap Maarten Wynants (Quick Step) fri fra fronten, mens Alexandr Pliuschin (Katusha) sprang fra feltet og kørte op til belgieren, som insisterede på at holde fast på fronten på hjemmebanen. Men friheden i fronten havde kun kort levetid, og da HTC-Columbia tog teten i feltet var duoen snart indhentet.
Derefter var etapen overladt til sprinterne, og efter en hæsblæsende afslutning med tre styrt indenfor de sidste kilometer, var det italienske Alessandro Petacchi (Lampre), der fik presset cyklen over stregen som den første på første etape.
”Det var en kæmpestor oplevelse at køre i dag. Der var masser af cykelglade mennesker i startområdet og på vej ud af byen, men rækkerne af fans fortsatte på begge sider af vejen igennem hele etapen. Til tider pressede de os en smule, og det gjorde det farligt at sidde nede i feltet. Fordelen ved at have trøjen er at kunne sidde uforstyrret helt forrest i feltet, og dermed kunne vi forsvare den uden uheld, hvad vi også skal gøre imorgen”, fortæller danske Matti Breschel, som i dag kørte sin første Tour de France-etape i karrieren.
”I overmorgen skal Stuart (O’Grady), Fabian (Cancellara) og jeg forsøge at sidde forrest, når vi brager ind over de første brostenspavéer. Men det er brødrene Schleck, vi kører for, og derfor skal vi have dem med på hjul, når vi giver den gas”, slutter Tour-debutanten.
”Etapen forløber ganske, som vi gerne vil. Vi bruger naturligvis kræfter på at sidde fremme på sidevindsstykkerne for at undgå uheld og tidstab, så vi er meget tilfredse med, at etapen trods alt forløb uden de store styrt og uden uheld vores ryttere”, fortæller holdejer Bjarne Riis efter etapen.
Team Saxo Banks Fabian Cancellara er stadig løbets førende rytter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *