Ankommet til Auckland

Oprettet 21/10/2008 – 10:31

De danske U/17-piger landede i dag i Auckland på New Zealand, hvor de i den næste måneds tid deltager ved den første VM-slutrunde for U/17-pigelandshold.
Det danske U/17-pigelandshold er netop rejst til New Zealand, hvor de skal forsøge at følge op på sommerens flotte EM-bronze-medalje, når VM-medaljerne skal fordeles.
De var tydeligvis spændte, ja måske også en lille smule overvældede, da det danske U/17-pigelandshold tidligt i morges dansk tid landede i New Zealands største by, Auckland. Her fik de danske U/17-piger for første gang en smag på, hvad der venter i den kommende måneds tid, når VM-slutrunden for alvor sætter ind. FIFA-repræsentanter stod således klar til at tage i mod, mens lufthavnen var prydet af FIFA flag. Jo, VM-slutrunden fylder meget her på New Zealand.
Og forventningerne hos spillerne er også tårnhøje – ikke kun til resultaterne på grønsværen, men også til de oplevelser, som nu venter det danske U/17-pigelandshold under VM-slutrunden. Danmark møder i deres indledende VM-gruppe Columbia, værterne fra New Zealand og Canada. Holdets anfører Line S. Jensen, der også netop er blevet nomineret til Årets Talent, glæder sig til at VM fløjtes i gang.
”Alle spillerne er meget spændte på, hvad der skal ske, og jeg har også selv sommerfugle i maven. Det er klart. Jeg glæder mig rigtig meget til at spille den første kamp og se hvor mange tilskuere der kommer. Ja, og så glæder jeg mig selvfølgelig til de mange oplevelser,” lyder det fra Line S. Jensen, der allerede her få timer efter ankomsten har fået et godt indtryk af New Zealand. ”Mit første indtryk af byen og landet er at det er stort, og der bliver gjort utrolig meget for at vi skal føle os meget velkomne. Det er første gang og måske sidste gang jeg er her i New Zealand, så det er med at få alle indtrykkene med,” slutter anføreren, der sammen med holdkammeraterne skal bruge de kommende dage til at få hvilet ud inden taktikbrættet overtager frem mod den første kamp, der spilles onsdag den 29. november.
Stor interesse for VM
Bent Eriksen, der er holdets træner er naturligvis glad for, at pigerne nu står foran en VM slutrunde – det næsten selvsamme hold, der tidligere på året vandt EM-bronze:
”Da vi landede med flyet her i eftermiddags var mit første indtryk, at det vi skal i gang med bliver fantastisk spændende for pigerne og selvfølgelig hele holdet. Vi har jo allerede kæmpet for at nå til, hvor vi er i dag – til en VM-slutrunde, så det bliver fantastisk spændende at komme i gang. Man kan også se, at pigerne glæder sig meget,” lyder det det fra Bent Eriksen, der også håber at få mange tilskuere til kampene.
Noget af det første, som pigerne har kunnet mærke, er nok den store bevågenhed, der følger med en VM-slutrunde – ikke kun her i New Zealand men også fra andre medier hjemmefra. Derudover vil der sandsynligvis være masser af tilskuere at finde på tribunerne i de fire værtsbyer, da FIFA sammen med den lokale komite og tidligere og nuværende spillere har været på charmeoffensiv i de mange byer, der grænser op til værtsbyerne.
Om de mange tilskuere så også finder vej til de fire stadions får vi først at se, når Danmark spiller den 29.oktober mod Columbia, den 1. november mod New Zealand og slutter i byen Hamilton med en kamp mod Canada.
Kampe på Eurosport
Du behøver dog ikke at være til stede i New Zealand for at følge U/pigernes jagt på VM-medaljer. Du kan således følge kampene på Eurosport
Danmark spiller den første kamp onsdag den 29. oktober mod Columbia – og du kan følge opgøret direkte hjemme fra tv. Eurosport transmitterer fra klokken 9:30. Lørdag den 1. november venter værtsnationen. Kampen mod New Zealand sendes klokken 9:00 på Eurosport.
Den sidste puljekamp for Danmark spilles tirsdag den 4. november mod Columbia. Det opgør kan du følge på Eurosport fra klokken 9:15.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *