Antallet af konkurser slår alle rekorder

Oprettet 07/04/2010 – 08:47

Det er historisk hårde tider i dansk erhvervsliv: 656 virksomheder gik konkurs i marts – 35 pct. flere end i samme måned sidste år, hvor 486 virksomheder bukkede under. Tallet er det højeste registrerede i de mere end 10 år, hvor Experian har gennemført konkursanalyser i Danmark. Trods de dystre tal tror danske erhvervsfolk tilsyneladende alligevel på en lysere fremtid. Antallet af nyetablerede virksomheder stiger nemlig.
Antallet af konkurser i dansk erhvervsliv er historisk højt. En ny konkursanalyse fra kredit- og analysevirksomheden Experian viser, at 656 virksomheder i løbet af marts har måttet dreje nøglen om. Det svarer til en stigning på 35 pct. i forhold til marts 2009.
”Tallene viser sort på hvidt, at danske virksomheder har det rigtigt hårdt lige nu. Vi har gennemført disse analyser siden 1996, og antallet af konkurser har aldrig været højere end netop nu. Vi kan imidlertid også se lys for enden af tunnelen, idet antallet af nyetablerede selskaber er steget med næsten 20 pct. i forhold til marts sidste år. Det tyder på, at der i dansk erhvervsliv er en tro på bedre tider, og at økonomien går i den rigtige retning,” siger senioranalytiker i Experian, Søren Overgaard Madsen.
Et kig på danmarkskortet viser, at marts måned har været hårdest ved Bornholm, Færøerne og Syd- og Østjylland. På Bornholm er antallet af konkurser steget med 300 pct. og på Færøerne 133,3 pct., mens Sydjylland og Østjylland har oplevet henholdsvis 55,9 og 48,5 pct. flere konkurser end i marts 2009. Overalt i landet er der – bortset fra Grønland – tale om stigninger i antallet af konkurser sammenlignet med samme periode sidste år.
Flere nye selskaber
Mens antallet af konkurser tegner et noget dystert billede, er der dog også lyspunkter. Antallet af nyetablerede selskaber er 1.903 i marts 2010 mod 1.591 i marts 2009 – en stigning på 19,6 pct.
Ud over en tro på bedre tider skal stigningen formentlig ses i lyset af den nye selskabslov, hvor det fra 1. marts 2010 har været muligt at stifte anpartsselskaber med en selskabskapital på 80.000 kr. modsat tidligere 125.000 kr. Denne nedsættelse af indskuddet har tilsyneladende tilskyndet flere til at etablere et selskab.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *