Båreambulancer til Grønland

Oprettet 22/10/2008 – 16:18

Haarby Karosseri ApS har i sidste uge leveret den første af 3 båreambulancer til Grønland.
Ambulancerne til Det Grønlandske Sundhedsvæsen skal udover at indgå i den almindelige udrykningstjeneste også fungere som patienttransportere for bl.a. kørestolsbrugere.
Ambulancerne er opbygget på Toyota HiAce 2,5 lang model, hvorpå højt tag er monteret for optimal plads til behandling af patienter.
Karosseriet er isoleret, bag– og siderude udstyret med matteret glas og vognbund er beklædt med skridsikker vinyl.
Udover plads til bårepatient indeholder bårerummet en behandlerstol samt ekstra sæde til evt. ledsager. Sæderne kan klappes op og stolen drejes til væggen, således at disse ikke optager unødig plads, når ikke de er i brug.
Der er monteret skinner i køretøjets gulv til brug for fastspænding af kørestol og –bruger. Protektor 4–punkts bespændinger sørger for den optimale sikkerhed.
Til ind–/udstigning med kørestol medbringes et par Hubmatik teleskop slisker.
For at imødegå det kolde klima på Grønland er ambulancerne udstyret med permanent 4–hjulstræk og pigdæk samt oliefyr til varm luft og frisk luft med styring, 230V varmeapparat til garagebrug 1000W og dypkoger for motorvarmer til 230V landstrøm.
Derudover er monteret el–skab med landstrømstik 230V, HFpI relæboks med 10A automatsikring, impulslader 15A, forbrugsbatteri 100A samt skillerelæ mellem start– og forbrugsbatteri.
Endvidere sikringsgruppe til 12V.
Ambulancerne er malet i den nye farve Ral 1016 (MB1216 svovlgul).
De resterende 2 ambulancer er klar til levering ved udgangen af oktober d.å.
http://www.haarby-karosseri.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *