BBC besøgte Sagnlandet Lejre

Oprettet 12/08/2011 – 15:06

BBC Radio fulgte en britisk fortidsfamilie på dens første ophold i Sagnlandet Lejres jernalderlandsby.
Et radiohold fra britiske BBC 4 har netop fulgt en engelsk familie, som har byttet London ud med en uges fortidsferie i Sagnlandet Lejres jernalderlandsby.
Det er Simon og April Herbert, der sammen med deres tre børn i en uge prøver livet som jernalderfamilie i Sagnlandet Lejre.
Producer Beth O´Dea og hendes radiovært, Mel Giedroyc ønsker at lave et program om mennesker, der oplever historien på en anderledes måde, og det har ledt dem til Lejre.
– Jeg kunne ikke finde nogen steder i Storbritannien, hvor almindelige mennesker kan leve som fortidsmennesker, men et center i Skotland anbefalede Sagnlandet Lejre med ordene, at det er et enestående sted og det bedste i verden, siger Beth O´Dea.
Beth O ´Dea var ikke ude efter specifikt at følge en britisk familie, men Sagnlandet Lejre har i øjeblikket mange britiske fortidsfamilier, så det var en kærkommen bonus.
For hende er det mennesker og menneskers forhold til fortiden, som er interessant, og derfor bliver det ikke et program om historie, men mere et radioportræt af de mennesker, der beboer fortiden i nutiden.
Programværten Mel Giedroyc, er enig.
– Jeg synes det er vanvittig interessant at snage i, hvordan en moderne britisk familie som familien Herbert oplever livet i fortiden, men også at få mine egne grænser skubbet, siger hun om de oplevelser hun har haft med familien Herbert. Sammen har bakset med de store udendørs bageovnene og kæmpet med flyvende gløder for at skaffe sig det daglige brød i den danske sommerregn. Lidt af en udfordring for Mel Giedroyc, som også er vært på et britisk tv program om brødbagning.
Hun er selv blevet tændt på at tage en uges fortidsferie med sin familie til næste sommer, men det bliver i så fald ikke i selskab med familien Herbert.
– Vi vil meget gerne være fortidsfamilie igen, men Simon arbejder ved politiet og på grund af de Olympiske Lege i London næste år, får vi svært ved at rejse på ferie, siger April Herbert.
Programmet sendes sidst i november på BBC 4, som er Storbritanniens svar på Danmarks Radio P1. Stationen har næsten 11 millioner lyttere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *