Bilkoncernen Interdan fejrer 60 års jubilæum

Oprettet 28/12/2012 – 12:59

En af Danmarks ældste og største bilkoncerner, Interdan, kan den 31. december 2012 fejre sit 60 års jubilæum.
Det oprindelige selskab blev stiftet af K. W. Bruun i 1930 under navnet British Motors, men skiftede i 1952 navn til Interdan. Levereglen for K. W. Bruun var: ”Penge må aldrig være målet. Kun midlet”, og hans pionerånd og sans for langsigtede strategier er gået i arv fra generation til generation.
I dag er det 3. generation af familien Bruun, Anders Bruun, der sidder bag roret, men selvom der nu er gået 60 år siden Interdan blev grundlagt, er pejlemærkerne stadig de samme: Langsigtede strategier og lange tidshorisonter med samarbejdspartnere og leverandører.
”Det, at vi er en familieejet virksomhed har en stor betydning”, fortæller Anders Bruun, ”Man tænker langsigtet, for man vil gerne give en sund og dynamisk virksomhed videre til sine børn, og hele grundlaget er baseret på en moral og kultur, som er videreført i generationer. Vi betragter vores forhandlere og medarbejdere som familie og netop derfor har vi langsigtede planer og tror på lange ”ægteskaber””.
Tempo og forandringsparathed
Selvom virksomhedens ånd på mange måder er den samme som for 60 år siden, er der sket en markant udvikling. Interdan har udviklet sig fra at være en enkel købmandsforretning til at blive mere kompliceret og den har vokset sig så stor, at den skal drives på en stor virksomheds præmisser. Interdan er blandt de ledende bilimportører i Danmark og repræsenterer en bilpark på over 250.000 biler, fordelt på Peugeot, Chevrolet og Mitsubishi. Foruden Danmark er Interdan stærkt repræsenteret med Peugeot i Sverige og Baltikum samt datterselskaber til logistik og distribution af reservedele. Koncernen beskæftiger samlet over 250 medarbejdere, og har en omsætning på mere end 5 mia. om året.
”Vores virksomhed afspejler samfundet – nøgleordet er tempo, og vi skal ikke alene være klar, men helst være to/tre skridt foran”, understreger Anders Bruun. Hans mantra er forandringsparathed og netop derfor eksisterer ordet ”plejer” ikke i hans retskrivningsordbog.
Når Anders Bruun kigger ind i krystalkuglen, er han ikke i tvivl: ”Vi har en utrolig spændende fremtid foran os med nye mærker og nye lande i pipeline. Samtidig er der stadig et stort vækstpotentiale både for Chevrolet og Peugeot og rigtig gode muligheder i vores nye ”invest-ben””.
4. generation er allerede plads til at føre Bruun-familiens flagskib videre. Det er fastlagt, at Anders Bruuns datter, Maria, overtager kommandoposten og kommer til at sidde i spidsen for den fond, der ejer Interdan, når hendes far en gang en gang i fremtiden takker af. Maria Bruun arbejder pt. som Project & Portfolio Manager i virksomheden og med hendes søn, der er det nyeste medlem og 5.generation af familien Bruun, er det sidste punktum i historien om familievirksomheden Interdan langt fra sat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *