Bilsalget er nu tynget af krisen

Oprettet 18/08/2011 – 10:06

Bilsalget har i både 2009 og 2010 været stærkt stigende, men dagens tal fra Danmarks Statistik viser, at bilsalget i 2011 er stagneret.
”Bilsalget ligger fortsat højt, men det er klart, at den nuværende økonomiske situation og usikkerheden omkring den fremtidige, på et tidspunkt også måtte ramme det ellers velsmurte bilsalg. Højere ledighed, nedgang i reallønnen på dele af arbejdsmarkedet og udsigt til måske endnu en recession elle lavvækstperiode har derfor dæmpet det ellers høje bilsalg,” siger økonom Mira Lie Nielsen, Dansk Erhverv.
Indikator for købelysten
”Bilkøb er en stor økonomisk post for de danske familier, og derfor købes der flest biler i økonomiske opgangstider, hvor der er lønfremgang, og hvor jobsikkerheden er højere. Bl.a. derfor er bilsalget også en indikator for forbrugernes tro på fremtiden og deres købelyst. Dansk økonomi lider for tiden under manglende indenlandsk efterspørgsel, og det vidner det stagnerende bilsalg de seneste to måneder også om,” siger hun.
Bilsalget kom sig flot oven på kriseåret 2008
”Selvom vi i 2011 har set stagnerende bilsalg, så er bilsalget et af de nøgletal, som kom sig hurtigst ovenpå krisen. Trods de seneste måneders stagnerende udvikling i bilsalget, så ligger niveauet fortsat højt. Det er dog symptomatisk og desværre forventeligt, at også bilsalget på et eller andet tidspunkt vil blive påvirket af den lave indenlandske efterspørgsel,” forklarer Mira Lie Nielsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *