Bocuse d’Or Danmark – OVERRASKENDE DANSK EM-KOK

Oprettet 24/10/2011 – 15:05

Det var noget en overraskelse, da den danske deltager ved næste års EM for kokke i går blev fundet ved en udtagelseskonkurrence på gourmetakademiet hos Eva Solo. Manden, der skal forsøge at gentage kunststykket og generobre titlen som verdens bedste kok efter den legendariske Rasmus Kofoed, blev den kun 25-årige Jeppe Foldager Andresen, souschef på Søllerød Kro nord for København.
En stolt, men også overraskende vinder af Bocuse d’Or Danmarks udtagelseskonkurrence til EM for kokke/ Bocuse d’Or Europe.Fra venstre, regerende verdensmester, Rasmus Kofoed, assistent Rasmus Bjerg, nykåret vinder, Jeppe Foldager, Præsident for Bocuse d’Or Akademiet i Danmark, Jakob de Neergaard.
”Jeg er målløs, jeg ved ikke hvad jeg skal sige”, kom det fra en forbløffet Jeppe Foldager, da verdens bedste kok Rasmus Kofoed på vegne af det danske Bocuse d’Or-akademi kunne udpege ham som sin mulige arvtager efter et meget tæt opgør. På forhånd var Kenneth Hansen fra Svinkløv Badehotel udråbt som favorit, men efter at dommerne havde smagt de tre finaledeltageres bud på en fiske- og en kødret, lavet på henholdsvis søtunge og rejer samt frilandskylling med indmad – stod det klart, at Jeppe Foldager med sin pocherede søtunge med kammusling og Skagens-rejer samt økologisk kylling svøbt i efterårstrøffel vandt på marginalerne. På tredjepladsen kom Mikkel Marschall fra restaurant Formel B, der overraskede
dommerne med modig nytænkning og en meget anderledes fortolkning af sin fiskeret, hvori der bl.a. indgik en gennemsigtig kugle af karamel.
Jeppe Foldager går nu i gang med den hårde træning frem mod VM for kokke – det såkaldte Bocuse d’Or, der finder sted i Lyon i januar 2013. Allerførst venter dog EM i Bruxelles i marts næste år. “Jeg tænker, at hvis man som kok er ærlig overfor sine råvarer og respekterer de klassiske tilberedninger, men stadig tænker nye tanker, så er man langt” siger Jeppe Foldager om den store udfordring, der venter ham de næste to år og
tilføjer. “ Man skal dog altid huske på, at smagen er alt.
“Det er rigtigt”, fortsætter den regerende verdensmester, Rasmus Kofoed, “og der var god smag i Jeppes mad, men der ligger en stor udfordring foran ham i forhold til at arbejde endnu mere med sine tekniker – her skal der pr. definition lægges meget energi”, siger verdensmesteren, som tidligere har arbejdet sammen med Jeppe Foldager i konkurrencesammenhæng og er fortrøstningsfuld i forhold til en god placering for Jeppe ved EM.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *