Børn har ret til leg I

Oprettet 04/09/2008 – 09:58

I tirsdags åbnede udstillingen LEG! i nybyggeriet Ordruphallen og Ordrup Bibliotek. Udstillingens omdrejningspunkt er Astrid Lindgren og børns ret til en barndom fuld af leg.
Astrid Lindgrens hjerte bankede for børn. Hun kæmpede for, at alle børn i verden – uanset hudfarve, nationalitet eller religion – havde ret til kærlighed, omsorg og ikke mindst en barndom fuld af leg.
Med den indstilling foregreb hun FN’s konvention om børns rettigheder med 50 år. LEG! – en alvorlig udstilling kommer fra Sverige og er lavet af Riksutställninger og Svenska Institutet for at markere Astrid Lindgrens 100 års fødselsdag sidste år. LEG! tager samtidig – i Astrid Lindgrens ånd – udgangspunkt i FN’s Børnekonvention og børns ret til en lykkelig barndom fuld af leg og eventyr.
LEG! har været på en omfattende international turné før turen gik til Gentofte og har blandt andet besøgt byer som Moskva, Belgrad, Sarajevo og Berlin. I Gentofte kan udstillingen ses frem til den 27. september.
Leg er livsnødvendig
Astrid Lindgren er en af verdens mest elskede børnebogsforfattere og hendes mange historier, fra Pippi Langstrømpe og Ronja Røverdatter til Emil fra Lønneberg og Brødrene Løvehjerte, har vundet en solid plads i de flestes hjerter.
Fælles for hendes elskede figurer er, at de alle bærer en vis grad af alvor i sig. Pippi må klare sig uden forældre og for brødrene Løvehjerte er døden allestedsnærværende. Denne alvor er også en del af LEG! – dels i understregningen af børns ret til en barndom og dels i form af anskuelsen af leg som en livsnødvendig kraftkilde, der kan anspore nyskabende videnskab, kunst og opfindelser i voksenlivet.
LEG! åbnede den 2. september i Ordruphallen og Ordrup Bibliotek. Udstillingen henvender sig til børn i alderen 4-10 år og deres forældre og er kort fortalt en 150kvm2 stor legeplads med flere ruminddelinger, der inviterer til forskellige former for leg.
Se mere på www.gentoftebornekulturuge.dk eller http://www.riksutstallningar.se/templates/Exhibition____212.aspx

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *