Bubber & BS i militær tjeneste

Oprettet 01/10/2008 – 21:32

Tidligere jægersoldat BS Christiansen indkalder Bubber til militærtjeneste i tre måneder. Er Bubber inderst inde gjort af det rette stof, og kan han stå distancen med BS til vands, til lands og i luften? Se med fra onsdag 8. oktober klokken 20.00 på TV 2, når “Bubber & BS i trøjen” har premiere.
Bubber har aldrig været soldat. Han hader krig og kan ikke altid forene sig med BS’ holdninger og militære facon. Nu har BS indkaldt Bubber til militær tjeneste for fædrelandet Danmark, så Bubber på egen krop kan mærke og forstå, hvad det danske forsvar er, og hvordan livet som soldat fungerer. Det er tid til, at Bubber møder virkeligheden i Forsvaret – møder den verden, som har været BS’ i mere end 30 år.
Fra tv-vært til kriger
I tre måneder skal Bubber gennemgå et intenst test- og træningsforløb i hæren, Søværnet og Flyvevåbnet for til sidst at prøve kræfter med nogle af USAs bedst trænede soldater på den berygtede amerikanske Rangerskole i Georgia. BS har designet forløbet, så Bubber får smagt på lidt af det hele og får set, hvordan det er i den verden, som BS kommer fra. Og det er ikke for tøsedrenge.
Kampsoldat i hæren
Våben er noget, der har givet Bubber mange søvnløse nætter på makkerparrets tidligere rejser, men i hæren er der ingen vejen uden om – Bubber skal skyde med skarpt, kaste med håndgranater og lægge kind til en voldsom dyssekanon, bedre kendt som basuka’en.
BS får sin sag for og må holde Bubber i kort snor, for soldaterlivet falder ikke tv-værten let. Bubber, som elsker alt, der kan køre, får dog både smil på læben og sved på panden, da han bliver sat i førersædet på forsvarets krigsmaskine: Kampvognen Leopard 2-A5.
På togt i Nordatlanten med Søværnet
I Søværnet er det en hel anden snak. Her føler Bubber sig på hjemmebane. Han har nemlig selv båd og elsker at sejle. Men opgaverne ombord på inspektionsskibet Hvidbjørnen er ikke af helt samme karakter, som dem han kender fra sin egen lystbåd. Bubber skal blandt andet være en del af Hvidbjørnens indsatshold, der i meterhøje bølger i Nordatlanten skal slå til, når skibe havarerer, og søfolk skal have livsvigtig hjælp.
Gennem lydmuren med Flyvevåbnet
Hvor stærk er Bubber i luften? Det finder vi ud af, når Bubber og BS ankommer til Flyvevåbnet – for det kræver sin mand at trække g-kræfter i et F-16. BS har skaffet Bubber plads på bagsædet af et af de mest højteknologiske krigsfly i verden. Inden Bubber kommer så langt, skal han vise BS, at han kan klare mosten. Det sker i et mindre propeltræningsfly på Flyveskolen i Karup, men Bubber skal ikke bare være passager: Han skal flyve flyet!
Rangerskolen i USA – et sandt helvede
Rangerskolen vækker mange minder for BS, da han sammen med Bubber ankommer til skolen i det fugtige og varme Georgia i USA. BS er kendt for sin tid som jægersoldat, men også som en af de få danskere, der har gennemført den ekstreme Rangerskole: 63 dage i helvede, ingen søvn, masser af fysiske test i udholdenhed og mental styrke. Hvem har evnen til at lede under ekstremt pres i forreste linje? Bubber er kommet i det amerikanske helvede!
Kulturchok fra 8. oktober
Bubber får noget af et kulturchok, når BS Christiansen viser ham virkelighedens militære verden i den helt nye programserie “Bubber & BS i trøjen”, der har premiere på TV 2 onsdag 8. oktober kl. 20.00.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *