Byg din egen carport

Oprettet 20/04/2010 – 10:25

Foråret indbyder til projekter derhjemme og står der en ny carport på ønskesedlen, er der ny inspiration til gør-det-selv folket. Det vil for de fleste umiddelbart være en stor udfordring at bygge sin egen carport, men det behøver ikke at være så vanskeligt. Byggemarkedskæden XL-BYG introducerer et enkelt carportkoncept, XL-carporte, der er designet til selvbyggeren.
Der er mange forskellige overvejelser, der skal gøres, inden man går i gang med projekt ”Ny carport”, men har man besluttet at gøre det selv, så kommer XL-BYG via det nye carportkoncept med en hjælpende hånd. XL-carporte er samlesæt, der indfrier drømmen om at gøre det selv, men som overlader arbejdet med at lave tegninger, materialeliste osv. til de professionelle.
Et overskueligt projekt for gør-det-selv manden
Med XL-BYG kædens nye carportkoncept kan den ambitiøse gør-det-selv’er uden problemer kaste sig ud i projektet. At bygge sin egen carport kræver ikke nødvendigvis en professionel håndværker. Udgangspunktet er, at man kan håndtere helt almindeligt værktøj som hammer, sav og bore-/skruemaskine samt arbejde ud fra en udførlig vejledning med tilhørende tegning. Det bliver ikke nemmere.
XL-carporte er gedigne, ingeniørkontrollerede carporte med fladt tag, der passer til de fleste byggerier. XL-carportene findes både som enkelt- og dobbeltport, med eller uden redskabsrum. Tegninger, byggevejledning og materialeliste bliver leveret sammen alle materialer til carporten, direkte fra trælasten. Med i pakken findes ligeledes en myndighedssæt, som skal bruges, når byggeriet skal anmeldes til de relevante myndigheder.
Kom godt i gang
Det er vigtigt, at den nye carport overholder bygningsreglementet samt at der søges om tilladelse til opførslen. Når man vælger at købe en carport som et færdigt samlesæt, er der taget højde for bygningsreglementet, og det tilhørende myndighedssæt indeholder de rigtige papirer til kommunen, så man ikke går galt i byen, når der skal søges tilladelse til opførslen. En godkendelse af en carport tager som regel ca. 14 dage.
Som grundregel må alle bygge en carport på op til 50 m2, hvis den ikke er placeret direkte i skellet og er maks. 2,5 m høj. Tjek dog særlige regler, der evt. gælder i lokalområdet. Skal carporten være større end de omtalte mål, skal der søges om byggetilladelse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *