Dan Turèll-samlingen i Vangede fylder 5 år

Oprettet 02/10/2008 – 11:47

Det fejres på Vangede Bibliotek den 15. oktober kl. 19, hvor Dan Turèll-eksperterne Lars Movin og Steen Møller Rasmussen tegner et portræt af beatgenerations-forfatteren William S. Burroughs og fortæller om hans møde med Dan Turèll i 1983.
Onsdag den 15. oktober 2008 er 15 årsdagen for Dan Turèlls død. Samtidig er det nu fem år siden, at Vangede Bibliotek tog initiativ til at oprette Dan Turèll-samlingen, der rummer al relevant litteratur om forfatterens liv og værker.
Det fejres på Vangede Bibliotek den 15. oktober kl. 19-21, hvor filminstruktørerne Lars Movin og Steen Møller Rasmussen tegner et portræt af den amerikanske beatpoet William S. Burroughs og fortæller om hans møde med Dan Turèll i 1983.
Det gør de bl.a. med filmen “Words of Advice – William S. Burroughs on the Road”, der er baseret på aldrig tidligere viste optagelser fra den amerikanske forfatters besøg i Danmark i oktober 1983 og fra hans sene år i Lawrence, Kansas.
Burroughs forbillede for Dan Turèll
Makkerparret Lars Movin og Steen Møller Rasmussen stod i 2002 bag filmen “Onkel Danny – portræt af en karma cowboy”. De har nu lavet en dokumentarisk roadmovie, som følger Burroughs spor fra de amerikanske landeveje til hans besøg i København i 1983.
Burroughs var et stort forbillede for Dan Turèll, og – som filmen viser – fik Dan mulighed for at interviewe Burroughs inden hans optræden i det hedengangne Saltlageret.
Arrangementet foregår onsdag den 15. oktober kl. 19 på Vangede Bibliotek, Vangede Bygade 45.
Entré: 40 kr. Der er forsalg fra den 1. oktober på Vangede Bibliotek eller på tlf. 3965 3847.
Fakta om Turèll-samlingen:
Dan Turèll havde i en stor del af sit liv en tæt tilknytning til Vangede. For 5 år siden tog Vangede Bibliotek initiativ til at oprette en samling med al relevant litteratur om forfatterens liv og værker.
Vangede Biblioteks Turèll-samling indeholder i dag ca. 500 titler, og der arbejdes fortsat på at gøre den komplet. Her finder man bøger af forfatteren selv, antologier, som han har bidraget til, cd’er med hans ”musik” samt videoer. En del af samlingen består af bøger, tidsskrifts- og avisartikler om Dan Turèll og hans værker.
Mange studerende, forskere og folk, der i øvrigt beskæftiger sig med Dan Turèll, besøger samlingen. Dramatikere, forfattere og filminstruktører har brugt samlingen og den ekspertise, som personalet på Vangede Bibliotek har oparbejdet i forfatterskabet.
I november er der premiere på en ny film om Dan Turèll, en ny dvd med Dan Turèlls tv-optræden samt en lille bog. Turèll-samlingen har været involveret i alle tre projekter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *