Danmark tog bronzen

Oprettet 11/03/2009 – 21:52

De danske fodboldkvinder vandt onsdag eftermiddag 1-0 over de regerende tyske verdensmestre og tog dermed bronzemedaljerne ved den prestigefyldte Algarve Cup. Kamprapport følger…
I skyggen af skuddramaet på den tyske realskole i Baden Wüttemberg spillede Danmark og Tyskland onsdag bronzekamp på Estadio Algarve.
Kampen startede med et minuts stilhed i respekt for de 15 skudofre på den tyske skole. Danmark havde kampens første store chance, da Camilla Sand efter blot et par minutters spil fik tilkendt frispark på kanten af det lille felt. Katrine Pedersen sparkede direkte på mål – og desværre også direkte på den tyske keeper.
Kampen udviklede sig hurtigt til en hård fysisk test, hvor Tyskland pressede på over hele banen, og det gik hårdt for sig i nærkampene. Danmark kom dog fornuftigt ud af de fleste situationer, og kombinerede offensivt det hurtige pasningsspil med lange bolde i dybden frem til især Johanna Rasmussen.Generelt flot dansk spil over mange stationer, og med en fin tålmodighed.
Efter 21 minutter kom kampens anden store chance. Igen tilfaldt den Danmark, hvor et godt dansk kontrastød blev sat i gang, og Johanna Rasmussen lagde en fin assist til Merete Pedersen, som den tyske keeper ærgerligt nok nåede før den danske topscorer. Dominansen, bolden og initiativet var hos de rød-hvide.
I det 25 minut kom første farlige tyske aktion. Et giftigt gennembrud i venstre side blev heldigvis hurtigt punkteret af den danske målmand Tine Cederkvist Viskær, der i en flot aktion gik ud og pillede bolden fra den tyske spiller.
I det 36 minut viste det danske angreb igen tænder. Cathrine Paaske sendte Johanna Rasmussen af sted frem i banen og med sig havde hun Merete Pedersen, der endnu engang måtte se et skud ende i favnen på den tyske målmand.
I det 42 minut kom den fortjente danske føring. Line Røddik sendte et frispark tæt på feltet over i højre side, hvor Cathrine Paaske headede på tværs til Julie Rydahl, der meget lavt og fladt fik headet bolden ind i de tyske netmasker. Et perfekt tidspunkt for en scoring – lige inden pausen.
Kenneth Heiner-Møller brugte pausen til at justere i truppen. Merete Pedersen blev skiftet ud til fordel for Nadia Nadim, og Camilla Sand blev skiftet ud til fordel for Nanna Christiansen – mens trods de nye danske kræfter, så var det tyskerne der kom bedst fra start.
På de første 10 minutter af anden halvleg kom Tyskland frem til flere chancer, end de havde gjort i hele første halvleg, samtidig virkede det danske spil mere rodet og usammenhængende end på noget tidligere tidspunkt i opgøret.
I flere omgange brændte det på foran Tine i det danske mål, og spillede foregik i store dele på den danske banehalvdel. Der gik 20 minutter før de rød-hvide rigtig kom ind i kampen igen. På det tidspunkt var det mere held end forstand, at der stadig stod 1-0 på måltavlen i dansk favør
Tyskerne fortsatte deres massive pres mod det danske mål, og forsvaret var i store perioder på overarbejde, men agerede flot – og var fejlfrie i deres defensive spil, og det var især på grund af fireback-kædens indsats, at Danmark kunne hive bronzemedaljen hjem efter en flot indsat i Algarve Cup. En indsats, der lover rigtig godt for det kommende EM.
Og landstræner Kenneth Heiner-Møller var helt naturligt tilfreds med den danske arbejdsindsats:
“Jeg er meget tilfreds med kampen i dag, og det viser en rigtig flot holdindsats af alle. Julie laver et flot mål på assist af Paaske, og at vi formår at holde verdensmestrene fra at score, det kan jeg kun være tilfreds med! Det er en rigtig god forberedelse frem mod EM i Finland,” slutter Heiner-Møller.