Danmarks U/17 piger fik sikker EM-sejr

Oprettet 17/10/2008 – 09:25

De danske U/17-piger slog Kasakhstan sikkert med 6-0 i den første ‘rigtige’ EM-kamp i Belgien. Fitore Zejnullahi dobbelt målscorer.
Danmark fik den forventede sejr mod Kasakhstan i første runde af EM kvalifikationen i Belgien. Det holdt dog lidt hårdere end forventet specielt da Kasakhstan havde valgt en meget defensiv indstilling til kampen. Formentligt som følge af det store 12-0 nederlag, de modtog i deres første kamp mod Belgien.
De danske piger måtte arbejde hårdt for at komme forbi det kompakte forsvar og der skulle da også gå godt 20 minutter før anfører Rikke Collin Kristensen fik sparket bolden i mål efter et hjørnespark. Det fik holdet til at løsne op for det lidt nervøse spil og med to mål hurtigt efter hinanden kunne Fitore Zejnullahi sammen med holdkammeraterne gå til pause med 3-0 i bagagen.
Situationen ændrede sig ikke meget efter pausen. Danmark var dominerende og Kasakhstan var uden chancer. Så efter endnu en halvleg som Danmark vandt på mål af Annika Hansen, debutanten Sofie Skallerup og på straffe ved Lise S. Kristensen kunne dommeren fløjte af til sikker dansk sejr på 6-0.
Landstræner Anders With Damgaard glædede sig over nogle flotte danske mål, især de mål som blev scoret på opspil som var gennemgået på træningsbanen.
“Det var dejligt at se, men ellers syntes jeg måske ikke pigerne spillede sig helt ud. Det kan dog hænge sammen med nervøsitet og det faktum at modstanderen stod ekstremt langt tilbage på banen. Jeg havde håbet vi kunne score nogle flere mål, men det var svært når det hele bliver så sammenpresset og nu må vi i stedet se frem mod Belgien som jo vandt noget større end os. Det bliver sikkert en lige kamp, men forhåbentligt også en mere åben kamp,” slutter landstræneren, der
fremhævede Camilla Olesen, Amalie Holm og Line S. Kristensen som Danmarks bedste. Holdet skal altså vinde over Belgien for at være sikker på avancement til anden kvalifikationsrunde.
Danmark spiller sin næste EM-kvalifikationskamp på søndag mod Belgien kl. 15.30 lokal tid.