Dansk sejr over Norge

Oprettet 06/03/2009 – 21:31

Det danske kvindelandshold viste sin bredde og utallige spilvariationer, da holdet fredag vandt 2-0 over Norge i Algarve. Målscorere var Johanna B. Rasmussen og Katrine S. Pedersen.
Danmarks og Norges kvindelandshold mødte fredag eftermiddag hinanden for 37. gang. Statistikken er på nordmændenes side, men danskerne har de senere år gjort tilløb til at ændre på tallene. I fjor under Algarve Cup vandt Danmark 1-0 på et mål af Ditte Larsen. I år var det ikke Ditte Larsen men der imod Johanna Rasmussen og Katrine Pedersen, der sikrede sejren.
Danmark kom bedst fra start, og var dominerende i kampen som helhed. Trods de mange nye navne og positioner i startopstillingen flød spillet fornuftigt, og efter 10 minutter leverede spillerne det, som landstræner Kenneth Heiner-Møller havde bedt op: Et dybt løb og et kontraspil, der gav kasse. Christina Ørntoft sendte Johanna Rasmussen af sted med en lang aflevering, og alene med målmanden scorede Johanna første danske mål i Algarve Cuppen.
Fem minutter efter kom anden danske store chance. Julie Rydahl lavede et gennembrud i højreside og spillede Johanna Rasmussen fri foran mål.
I den anden ende skete der absolut intet. Nordmændene virkede modløse og selv om Danmark forærede tabte flere bolde for fødderne af de norske spillere, så blev det aldrig rigtig farligt for Tine Cederkvist, der vogtede det danske mål.
Og selv om nordmændene som minutterne skred frem fik en større og større andel af spillet, så var det danskerne der skabte chancerne. I det 35 minut var der en stor mulighed for Katrine Pedersen, som efter et flot forarbejde fra Johanna Rasmussen, sendte et skud lige over det norske mål.
Masser af kreativitet
Kenneth Heiner-Møller brugte pausen til at skifte Janne Madsen, Nadia Nadim og Mia Olsen ind i stedet for Julie Rydahl, Merete Pedersen og Cathrine Paaske Sørensen. Norge pressede på for en udligning, men de danske spiller agerede fornuftigt under presset, og især Line Røddik og Christina Ørntoft havde gode og sikre indgreb i midterforsvaret. En anden markant dansk spiller var Katrine Pedersen, som gjorde det fremragende på den defensive midtbane.
Offensivt manglede der skarphed hos de rød-hvide, men danskerne fortjener stor ros for deres kreativitet, deres løb og deres fleksibilitet i spillestilen. Det samme kan ikke sige om nordmændene, der i den grad virkede idéforladte og slet ikke magtede sammenspillet på samme niveau som danskerne.
De sidste tyve minutter rykkede landstræner Kenneth Heiner-Møller endnu engang rundt på spillerne. Mariann Gajhede og Marie Bjerg kom ind – mens Johanna Rasmussen og Line Røddik gled ud. Det betød at Katrine Pedersen gik ned på sin vante plads i midterforsvaret, og at Sanne Troelsgaard rykkede op som kant, mens Marie Bjerg overtog hende position på venstre back.
Også i den nye variation gjorde danskerne det godt, og da Nanna Christiansen fem minutter inden slutfløjtet blev skiftet ind, gav hun det sidste tempo til spillet. Efter et godt dansk angreb kunne en af kampens bedste, anfører Katrine Pedersen, score til en fortjent 2-0 sejr.
Plusser i bogen
Landstræner Kenneth Heiner-Møller var tilfreds med den danske indsats, og glad for de muligheder, som kampen mod Norge gav i den danske opstilling
”Det er altid sjovt at vinde, og jeg er naturligvis glad for resultatet!”
Sådan lød den umiddelbare kommentar fra den danske kvindelandstræner, Kenneth Heiner-Møller efter Danmarks 2-0 sejr over Norge fredag.
Landstræneren fremhævede især indsatsen i første halvleg, og var glad for de takter som spillerne på de nye posititioner viste:
”Vi har mange spillere, der i dag spiller på en uvant plads, og det betyder selvfølgelig indimellem nogle boldtab. Men alt i alt en absolut godkendt indsats, og jeg har sat mange store plusser i bogen,” sagde Kenneth Heiner-Møller, der blandt andet fremhævede Sanne Troelsgaard på højre back, Katrine Pedersen på den defensive midt og midterforsvaret:
Vi holder Norge fuldstændig væk fra chancer, og det er rigtig positivt. Fremad mangler der stadig en del, men det tegner lovende.”
Danmark spiller sidste indlende kamp mod Island på mandag den 9. marts klokken 15.00 lokal tid.