Dansk sejr over Schweiz

Oprettet 13/04/2010 – 08:22

To mål i første halvleg af henholdsvis Ranva Marie Jensen og Karoline Smidt Nielsen sikrede en dansk sejr på 2-0 over Schweiz, da de danske U/17-piger mandag aften spillede deres anden kamp i EM-kvalifikationen.
I går rejste de uheldige skadede målmænd Tanja Rasmussen og Josefine Alberts hjem fra Spanien samtidig med at Louise Cox Thomsen fra Skovlunde tog turen den anden vej.
Danskerne fik startet dagens kamp langt bedre end mod Spanien for to dage siden. Spillerne havde fået rystet kampen mod Spanien af sig og gik friskt til sagen fra start. Der går da heller ikke mange minutter før danskerne har sit første hjørne. Den første store chance tilfalder dog Schweiz, som efter 4 min. har et indlæg, som går på overliggeren.
Efter 9 minutter trykker Julie Jensen friskt af fra distancen men desværre lige på målmanden. Efter 11 min. sender Julie Jensen Julie Moeslund godt af sted på kanten. Moeslund forsøger at vippe bolden forbi den fremadstormende målmand, men desværre går bolden forbi mål. Julie Jensen forsøger sig igen fra distancen 13 min., men heller ikke denne gang lykkes det at få bolden i mål.
I det 19. min. har Schweiz en god afslutning, men den danske målmand Louise Cox Thomsen redder. Efter 21 min. får Schweiz straffe. Men heldigvis går bolden på stolpen.
I det 28. min får danskerne hjørne. På en ripost scorer Ranva Jensen. Bolden havner efter lidt klumpspil hos Ranva, som ikke betænker sig, men bare sparker bolden hårdt i mål uden chance for den schweiziske målmand. 3 minutter senere gør Karoline Smidt det til 2-0 fra en spids vinkel, hvorfra hun sender bolden i det lange hjørne.
35 minutter er spillet da Schweiz igen har en mulighed, men igen er Louise Cox Thomsen i det danske mål klar, og hun har en flot fod parade i den situation.
Med lidt held går vi til pausen med en føring på 2-0. Schweiz har haft god gavn af medvinden i første halvleg, men Danmark holder dem fra at score på trods af nogle nærgående forsøg.
Danskerne laver en enkelt udskiftning i pausen. Ud går Rikke Randrup og ind kommer Sasha Ryvang.
2. halvleg er ikke så velspillet som første. Spillet bølger frem og tilbage uden at nogen af holdene fremtvinger de store chancer. Første egentlige chance er til Schweiz, som efter 68 min igen har et indlæg som rammer den danske overligger, men ind ville bolden ikke for Schweiz i dag, og danskerne kunne efter sidste fløjt strække armene i vejret som vindere af opgøret.
Kampen i dag bød på debut til målmand Louise Cox Thomsen, som kom til Madrid i aftes, og som her til formiddag havde en ultrakort træning med den danske træner Anders Damgaard for at få en fornemmelse af de noget anderledes bolde, end vi er vant til hjemme. Flot debut til Louise, som bare 24 timer inden sin første landskamp ikke anede det mindste om, at hun dagen efter skulle vogte målet for U 17 landsholdet i en vigtig EM kvalifikationskamp.
Efter Danmarks kamp spillede Spanien mod Belgien. Denne kamp endte med en sejr til Spanien på 2-0 i det 80. og 82. min. Dette betyder, at den sidste puljekamp på torsdag desværre ikke har nogen reel betydning. Spanien har allerede vundet puljen og er kvalificeret til EM i juni.
Den danske landstræner Anders With Damgaard sagde efter kampen:
”Det er flot at pigerne rejser sig ovenpå de oplevelser, de havde i den første kamp. Det var en flot indsats af hele holdet, men især den hidkaldte målmand Louise Cox Thomsen skal roses for at stå en fejlfri kamp. Desværre kan vi ikke selv afgøre det nu, men jeg håber, vi kan holde de flotte takter fra dagens kamp i kampen mod Belgien og slutte godt af. Dagens bedste danske spiller var Karoline Smidt Nielsen, som i dag virkelig viser, at hun er en offensiv tænkende fodboldspiller med flotte tekniske kvaliteter.