DanskOase – Tusindvis søgte Gud i regnen

Oprettet 26/07/2011 – 04:07

I sidste uge trodsede flere tusind mennesker regn og mudder og slog sig ned på en græsmark i Odder for at bruge en uge på at være sammen med Gud, familie og venner på den kristne festival, SommerOase.
I alt 5069 mennesker i alle aldre besøgte SommerOase i uge 29. Heraf var der 2707 overnattende gæster. Langt de fleste af disse boede i campingvogne og telte på den plads, der allerede ved ugens begyndelse var forvandlet til en mudret fornøjelse på grund af kraftige regnskyl i dagene op til festivalen.
De våde udfordringer holdt dog ikke de tilmeldte deltagere væk. Folk gravede rende rundt om telte og campingvogne for at undgå vand i forteltene, og der blev spredt flis i de mest sumpede områder. I ugens løb regnede det adskillige gange kraftigt over campingpladsen i Odder. Overalt kunne man møde folk i gummistøvler på de mudrede veje. Trods de våde betingelser tog de campinglivet med et smil. Der blev dog også mulighed for at varme sig i solen et par af dagene og nyde det udendørs liv.
10-års-jubilæum
SommerOase havde i år 10-års-jubilæum i Odder. Festivalen er vokset markant i løbet af de 10 år, der er blevet afholdt SommerOase i Odder. Michael Sjælland, konferenceleder i den kirkelige netværksorganisation DanskOase, der står bag SommerOase, forklarer væksten med, at der er en helt generel søgning imod det kirkelige og det åndelige.
– Folk har brug for noget intensiv tid med Gud. Det, der er unikt for kristne sommerfestivaler er, at man får en uges fællesskab med både Gud og mennesker. Man har en unik mulighed for at være sammen med folk fra menigheden, venner og familie, og det er samtidig en ferie med en masse aktiviteter. På SommerOase er der en atmosfære af ægthed og højt til loftet. Alt det tiltrækker folk, forklarer Michael Sjælland.
Udrustet til livet
Årets tema var ”Udrustning”. Anne Mie Skak Johanson, landsleder i DanskOase, forklarer:
– Ligesom en brandmand har brug for sit udstyr, har en kristen brug for udrustning for at kunne leve livet som kristen. Her er der tale om en åndelig udrustning. Den kristnes udrustning er baseret i Guds kærlighed og frelsen i Jesus Kristus. Det handler om at leve hverdagen i Guds lys og under Guds vejledning og vise Guds barmhjertighed i vores relation til andre.
– På dette års SommerOase har vi fået udfoldet mange aspekter af den kristne udrustning, fortæller Mie Skak Johanson.
– Mest af alt har vi genoplevet, hvordan vi får håb i mødet med Guds kærlighed. Men der har også været en særlig vægtlægning på den udrustning, som vi finder i Guds ord. Bibelen er en guldgrube af livgivende ord og en fantastisk vejledning til livet. Ud over fordelen ved at have regnfrakker og gummistøvler, når det siler ned, håber jeg, folk er taget hjem fra SommerOase med en oplevelse af, at Gud giver kraft og udruster til hverdagslivet som kristen, afslutter Mie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *