DBU tilknytter Torben Storm på fuldtid

Oprettet 11/11/2008 – 15:27

Landsholdets anden assistenttræner, Torben Storm, bliver ansat på fuldtid i sin nuværende funktion kombineret med stillingen som talenttræner for U/15-aldersgruppen.
Torben Storm har siden august 2006 været tilknyttet A-landsholdet som den anden af landstræner Morten Olsens assistenttrænere.
Parallelt med denne opgave har Torben Storm de seneste otte år været ansat som talentchef og talenttræner i FC København, som han efter eget valg forlader med årets udgang.
Synliggør rød tråd i talentarbejde
Det har givet DBU mulighed for at fastansætte Torben Storm til den fortsatte opgave som assistenttræner for A-landsholdet og som ny talenttræner under DBUs ”Projekt Talentudvikling 2007-2012”.
Her afløser han Nils Nielsen, der efter eget ønske fratræder med årets udgang, og dermed overtager Torben Storm specielt ansvaret for aldersgruppen under 15 år under Talentcenter Øst.
”Vi har nu fået etableret den røde tråd i vores talentudvikling og spillestil, og sammenhængen mellem talentudviklingen og A-landsholdet får vi yderligere synliggjort ved tilknytningen af Torben Storm,” forklarer DBUs Talentudviklingskoordinator, Kim Hallberg, og fortsætter:
”Han er samtidig en af de mest erfarne og kompetente talentudviklere herhjemme. Torbens baggrund som toptræner og senest A+-træner vil sammen med hans nuværende tilknytning til A-landsholdet med sikkerhed tilføre yderligere relevant faglighed i funktionen som talenttræner.”
På A-landsholdet indgår Torben Storm i trænerstaben under landstræner Morten Olsen samt assistenttræner Peter Bonde, målmandstræner Lars Høgh og angrebstræner Ebbe Sand.
Torben Storm havde inden 2004 ved to lejligheder vikarieret som assistenttræner for Keld Bordinggaard og havde ved endnu flere lejligheder fungeret som assistenttræner for daværende U/21-landsholdstræner Flemming Serritslev.
Han har indtil videre været i trænerstaben på A-landsholdet 26 gange og 20 gange på U/21-landsholdet.
Han bringer erfaring fra højeste danske og svenske niveau med sig efter at have været cheftræner i Næstved, KB og OB samt Landskrona BOIS i Allsvenskan samt cheftræner stillinger i den næstbedste hjemlige række hos B 1901 og Slagelse.
Talenttrænerens ansvarsområde
Blandt talenttrænerfunktion indgår gennemførelsen af 8-10 to-dages træningssamlinger med udgangspunkt i området øst for Storebælt, samt deltagelse i de afsluttende U/15- og U/16-talenttræf.
Talenttrænerne assisterer samtidig de øvrige DBU-talenttrænere ved deres forskellige samlinger i et tilsvarende antal samlinger, hvortil kommer en række opgaver omkring U/15- og U/16-Talentcentrene med spillerbesigtigelser og dialog med de øvrige DBU Talenttrænere og U/-landstrænerne.
Trænerne skal også følge de potentielle spillere tæt i deres klubber, og derfor indgår kampbesigtigelser også som en del af opgaverne, ligesom en løbende tæt kontakt til respektive spillere og deres klubtræner har høj prioritet for at sikre spillerne det bedst tænkelige udviklingsmiljø.
Stillingen omfatter også planlægning og gennemførelse af talenttrænerkurser for licensklubbernes U/17- og U/19-cheftrænere samt for trænerkurser for udvalgte klubbers U/13- og U/15-trænere, opfølgning på ikke-A+ licensklubbernes bruttolandsholdsspillere gennem besøg i klubberne gennem dialog med klubbernes talentansvarlige, klubtræner og spilleren samt træning af bruttolandsholdsspillere i disse klubber.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *