Debutanternes aften

Oprettet 11/02/2009 – 14:58

Det nye U/21-hold tog hul på forberedelserne til EM 2011 med 1-0 sejr ude mod Malta. Det danske mål blev scoret kort før tid fra Lyngby-debutanten Brian T. Hamalainen.
Brian Hamalainen tilbage på U/18-landsholdet i 2006Med syv debutanter i startopstillingen, heraf fire fra Lyngby, og seks debutanter siddende på bænken, fik U/21-holdet taget hul på forberedelserne frem mod EM-slutrunden for U/21-landshold i 2011, hvor Danmark som værter er selvskrevne deltagere. Premieren stod mod et defensivt kompakt maltesisk hold.
”Vi begynder næsten kampen for godt. Et godt opbygningsspil presser fra starten Malta langt tilbage, og det bliver 90 minutter med bolden foran en meget kompakt modstander,” siger U/21-landstræner Keld Bordinggaard.
1. halvleg gav på trods af et klart pres- og spilovertag til danskerne kun få chancer, og danskerne kunne gå til pause med en følelse af at have fuld kontrol på størstedelen af banen.
2. halvleg kom på mange måder til at minde om 1. halvleg, men knap 10 minutter før tid fik Danmark bonus for det hårde pres, da en tværbold i feltet endte hos Brian Hamalainen, der resolut sparkede bolden i mål til fortjent dansk føring. Dermed kunne Bordinggaard se tilbage på en godkendt indsats af et hold med 11 debutanter.
”Det er meget svært for os at lave chancer, men vi bør dog komme foran, da Mike Jensen afslutter i helt fri position efter en intelligent kombination med Nicki Bille Nielsen. Vores centrale midtbane arbejder hele kampen meget hårdt på at finde pladsen og de gode ideer, og det lykkes også bedre og bedre. Og vores 1-0 scoring er både længe ventet og meget fortjent. Holdet fortjener stor ros for den vedholdenhed, der til sidst giver sejren,” slutter Keld Bordinggaard.