Den digitale bolig er energismart

Oprettet 29/09/2008 – 09:43

Danskerne bliver nu for første gang lukket ind i det energisparende, intelligente hjem, når MCH Messecenter Herning i dag fredag slår dørene op for “Boligdrømme for Alle.” Her kan forbrugerne opleve, hvordan de kan gøre hjemmet energieffektivt og klimavenligt ved intelligent brug af it.
IT–Branchen og Elsparefonden har til lejligheden opført en 200 kvadratmeter digital, grøn bolig, som kan sammenlignes med en lignende bolig fyldt med energislugende apparater. Her kan forbrugerne ved selvsyn opleve, hvordan intelligent styring af boligen både er energibesparende, sjovt – og samtidig æstetisk.
Det er første gang danskerne kan tjekke, om de selv bor i et digitalt før– eller efter–hus. De kan også få gode råd til, hvordan de selv let kommer i gang med at spare på energien, el–regningen og miljøet. Oven i købet kan en heldig familie vinde en digital make–over af deres bolig.
“Elmåleren snurrer. Mange af os har måske givet lidt op overfor at få styr på el–regningen og lever med en permanent dårlig CO2–samvittighed. Vi vil jo gerne have smarte fladskærme, og ungerne elsker deres computerspil”, fortæller Birger Hauge, formand for Det Digitale Hjem i IT–Branchen.
“Men med en digital styring af energiforbruget er det faktisk muligt både at få styr på el–regningen og samtidig nyde de nye fladskærme, pc’er og spillekonsoller osv., der gør livet sjovere og nemmere,” fortsætter Birger Hauge.
Det er 2. år i træk, at IT–Branchen sammen med en række medlemsvirksomheder udstiller en digital bolig i Herning.
Udstillingen i år er udtryk for et nyt strategisk samarbejde mellem Elsparefonden og IT–Branchen. Elsparefonden, der er hovedsponsor for den grønne, digitale bolig, løfter i forbindelse med udstillingen sløret for internetportalen “Min Bolig”, der giver alle danskere et gratis værktøj til at få styr på energiforbruget.
“Vi er glade for nu at kunne byde inden for i det intelligente hjem, så forbrugerne ved selvsyn kan opleve, at energibesparelser og komfort sagtens kan gå hånd i hånd. Den grønne, digitale bolig giver forbrugerne et klart indtryk af, hvor vigtigt det er at vælge grønt – at købe de rigtige, energieffektive produkter. Der er faktisk helt op til en tredjedel at spare på energiforbruget ved at styre hjemmet intelligent Det er samtidig en gevinst for klimaet, at vi bruger energien på de tidspunkter, vi har behov for det, og i de rum i huset, hvor vi opholder os,” siger sekretariatschef Göran Wilke, Elsparefonden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *