DF: Haarder skal standse tørklædetvang i dansk folkeskole

Oprettet 26/02/2009 – 11:23

Dansk Folkepartis uddannelsesordfører Martin Henriksen tager kraftigt afstand fra, at en dansk folkeskole i Gladsaxe har planer om at tvinge elever til at bære hovedtørklæde under et besøg i en moské i Københavns nordvestkvarter, selvom moskéen ikke stiller krav herom. Han kræver nu undervisningsminister Bertel Haarder ind i sagen.
– Det er helt uacceptabelt, at man på en dansk folkeskole beslutter sig for, at eleverne ”for at lære, hvordan det er at være muslim” skal tvinges til at bære muslimsk hovedtørklæde. Hovedtørklædet er foruden at være et kvindeundertrykkende instrument også et symbol på islamisme. Det skal ingen piger tvinges til at iføre sig, siger Martin Henriksen.
Martin Henriksen vil have undervisningsminister Bertel Haarder til at lægge pres på skolen for at få den til at ændre beslutningen.
– Haarder må skride ind og sørge for, at piger i en almindelig dansk folkeskole naturligvis ikke skal tvinges til at bære hovedtørklæde, siger Martin Henriksen.
Martin Henriksen bebuder samtidig, at Dansk Folkeparti i lyset af den konkrete sag ser sig nødsaget til at stille ændringsforslag til partiets eget beslutningsforslag om, at der ikke må tages kulturelt eller religiøst betingede særhensyn til minoritetsgrupper.
– Vi er blevet overhalet af udviklingen. Da jeg skrev beslutningsforslaget, kunne jeg simpelthen ikke forestille mig, at man i en dansk folkeskole, ville tvinge eleverne til at bære muslimsk hovedtørklæde, men det er så åbenbart tilfældet, og så må vi jo stille ændringsforslag til vores eget forslag, der tager højde herfor. Dermed må vi forbyde, at eleverne tvinges til at bære hovedtørklæde, fastslår Martin Henriksen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *