DM i Hotdog i Tivoli

Oprettet 10/08/2010 – 13:22

Den 23. august arrangeres der DM i Hotdog 2010, hvor nogle af Danmarks ypperste køkkenchefer konkurrerer om hvem der kan erobre titlen som danmarksmester i hotdog. Det sker mellem 17 og 19 på Plænen i Tivoli.
På dagen beviser en række køkkenchefer fra førende restauranter over hele landet i Tivoli, at en hotdog godt kan være et gourmetmåltid. De udfordres af pølsemænd i eliteklassen og gæsterne kan bagefter købe hotdogs, hvor overskuddet går til Børnefondens arbejde i Afrika. Det er første gang, at DM i Hotdog afvikles i Tivoli.
Hotdogdronning deltager
Der er tale om hotdogs på et hidtil uset højt plan, når gourmetkokke og traditionelle pølsemænd tørner sammen i kampen om at præstere Danmarks bedste hotdog. Den michelinbestjernede Paul Cunningham fra hjemmebanen Tivoli får selskab af de jyske topkokke Wassim Hallal fra Frederikshøj i Århus og Allan Poulsen, Henne Kirkeby Kro. Fra Fyn stiller Munkebo Kro med køkkenchef Thomas Pasfall og fra København kommer gastronomiens Holger Danske, alias Bo Jacobsen fra gourmetrestauranten Restaurationen.
Pølsemandstanden repræsenteres af elitepølsemanden John Michael Jensen fra Axeltorv i København samt Den økologiske pølsepusher alias Henrik Wiberg. Ny i feltet er Hotdogdronningen fra Sønderjylland, alias Anni Bøgild fra Sønderhav, som rejser til hovedstaden bevæbnet med bl.a. ægte sønderjyske ringriderpølser.
Overskud går til godt formål
Hotdog DM er en del af Børsens hotdog challenge, en konkurrence hvor der kåres hotdogs i topklasse, indenfor forskellige genrer. Et dommerpanel af hotdogentusiaster står for bedømmelsen af de 50 konkurrencehotdogs hver deltager leverer. Ti går til dommerpanelet mens de resterende 40 sælges til publikum der betaler pengene direkte til en repræsentant fra Børnefonden, som er til stede under arrangementet.
Overskuddet går ubeskåret til et projekt i Afrika, som går ud på at hjælpe en landsby med at etablere bæredygtig honningproduktion. I fjor gik overskuddet til Folkekirkens Nødhjælp, som modtog 34.000 kr. fra salget af de ekstremt velsmagende hotdogs.
Tid & Sted:
Hotdog DM
Mandag den 23. august klokken 17-19
Plænen i Tivoli

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *