e-handelsfonden tilfreds med resultat i klagesag

Oprettet 08/07/2008 – 17:30

Nu er det endelig fastslået: Det var spam, da Midt-Data udsendte ca. 5000 invitationer til deres kunder, som gav gratis adgang til en computermesse. e-handelsfondens formand er godt tilfreds med resultatet, selvom Midt-Data’s e-mærke ikke suspenderes i 3 måneder.
Midt-Data-sagen begyndte tilbage i 2004, hvor Midt-Data udsendte ca. 5000 invitationer til deres kunder. Invitationen gav gratis adgang til en computermesse. Efterfølgende vurderede Forbrugerombudsmanden, at der var tale om spam, og Midt Data blev politianmeldt.
Midt-Data blev ved Sø- og Handelsretten fundet skyldig i at udsende spam, men ankede dommen til Højesteret, fordi de mente, at invitationerne alene var informative, da de ikke indeholdt købstilbud. Midt-Data mente derfor ikke, at invitationen kunne betegnes som spam. Men højesteret stadfæstede dommen i 2007, og Midt-Data blev kendt skyldig i at udsende spam.
”Sagen var vigtig for os, fordi vi igennem de seneste år har optimeret og strammet op på både sagsbehandlingen og kontrollen af de e-mærkede netbutikker. e-mærket fremstår derfor i dag som et kvalitetsmærke, som forbrugerne trygt kan gå efter, når de handler på nettet”, siger Hans Henrik H. Heming, e-handelsfondens formand.
e-handelsfondens klageinstans er den instans, hvor e-mærkede netbutikker kan klage over de afgørelser, som e-handelsfonden træffer i sager om e-mærket. Midt-Data valgte i 2007 at gøre brug af klageinstansen, fordi man ikke var enig i e-handelsfondens beslutning om at suspendere Midt Datas e-mærke efter domsafsigelsen.
Nu foreligger afgørelsen fra e-handelsfondens klageinstans. Og her bliver det slået endelig fast, at e-handelsfonden i 2004 var berettiget til at suspendere Midt Datas e-mærke, men at det lange sagsforløb på fire år betyder, at suspensionen af mærket i 3 måneder dog ikke på nuværende tidspunkt skal iværksættes.
”Jeg er virkelig glad for, at vi nu har fået endelig fastslået, at vi dengang kunne have suspenderet Midt-Data’s e-mærke. Vi valgte dengang at afvente afgørelsen fra retssystemet. Fremover vil vi reagerer prompte efter de gældende suspensions- og fratagelsesregler, hvis en e-mærket butik overtræder retningslinjerne”, siger Hans Henrik H. Heming.
http://www.e-handelsfonden.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *