Elbiler skal dyste i nyt elbilrally

Oprettet 18/08/2011 – 13:06

For første gang nogensinde får elbiler mulighed for at dyste mod hinanden i et nyt elbilrally rundt om Øresund. Her får bilinteresserede rig mulighed for at få et kig på fremtidens biler.
Mens flere og flere bilproducenter lancerer eller har planer om at sende nye elbiler på markedet, får de eldrevne biler nu deres første rally på dansk og svensk grund. Den 10.-11. september køres Oresund Electric Car Rally rundt om Øresund, som et af de i alt fire løb i Oresund Rally.
”I dag kan mange elbiler køre så langt og hurtigt, at de fleste bilister sagtens vil kunne klare sig med sådan en til hverdag. Elbilerne er både et reelt og miljøvenligt alternativ til benzinbilen, og det håber jeg, at rallyet kan være med til at sætte fokus på. Får vi flere københavnere ud af benzinbilerne og ind i elbilerne, vil det være et vigtigt led i at nå vores mål om at blive CO2-neutrale i 2025,”siger teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune Ayfer Baykal(SF).
Løbet bliver blandt andet finansieret af projektet ’E-mission i Øresundsregionen,’ som Københavns Kommune, andre kommuner, regioner og virksomheder på begge sider af sundet er en del af.
Projektet er et treårigt projekt, som har til formål at få flere til at køre i elbil og at fremme grøn vækst i Øresundsregionen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *