“Emmy 2008” på TV 2s kanaler

Oprettet 23/10/2008 – 08:06

Stjernespækket prisfest for fjernsynets førstemænd og -damer på TV 2 Zulu og på TV 2.
Reality-værterne var for alvor blevet lukket ind i varmen og havde deres store aften, da årets Emmy-statuetter blev uddelt i Los Angeles i slutningen af september.
Heidi Klum fra “Projekt Catwalk”, Tom Bergeron fra den amerikanske udgave af “Vild med dans”, Howie Mandell fra “Deal or No Deal”, Jeff Probst fra “Survivor” og Ryan Seacrest fra “American Idol” stod i front for det store show, hvor der for første gang skulle uddeles en pris til et reality-tv-program.
Det var 60. gang, prisfesten fandt sted, og hele showet – inklusiv stjernernes møde med fans og fotografer på den røde løber – kan opleves på TV 2 Zulu søndag 26. oktober fra klokken 21.10 og igen på TV 2 fredag 31. oktober fra klokken 00.20.
Nokia Theatre i downtown Los Angeles lagde scene til “diamantbrylluppet”, og salen var fyldt med alle dem, der slår og har slået deres folder på tv i mere end et halvt århundrede. Jubilæet markeres bl.a. med en musikalsk kavalkade over nogle af de bedste og mest mindeværdige øjeblikke i tv-historien.
Uddelt i 28 kategorier
Der blev uddelt gyldne statuetter i 28 kategorier, og en af dem, der efterhånden er vant til at blive påskønnet for sin indsats hvert år, er Jeremy Piven fra Zulu-serien “Entourage”. Han hjemtog sin tredje Emmy på tre år i kategorien bedste birolleskuespiller i en komedieserie. Og den kan han så stille ved siden af den Golden Globe, han modtog i januar i år.
Piven, der var den første, som modtog sin pris, er ikke typen, der lader sig dupere af Hollywoods glitter og glamour, og han var formentlig ved at give tilrettelæggerne et lille nervesammenbrud, da han indledte sin takketale med ordene: “Hvad nu, hvis jeg bare blev ved med at tale i 12 minutter?!”
Otte Emmy’er til historisk tv-serie
Den helt store vinder blev den historiske tv-serie, “John Adam”, der handler om den anden amerikanske præsident. Udstyrsstykket modtog hele otte Emmy’er, bl.a. for bedste kvindelige og mandlige hovedrolle til henholdsvis Laura Linney og Paul Giamatti.
Komedieserien “30 Rock” sikrede sig tre statuetter, bl.a. til den mandlige hovedrolleindehaver Alec Baldwin og hans kvindelige modpart Tina Fey. Actionserien “Battlestar Galactica” scorede lige som sidste år på sine fantastiske, visuelle effekter. Og endelig var det “The Amazing Race”, der løb med den nyindstiftede reality-tv-pris.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *