En glarmesters kørebog afslørede våbenhandel

Oprettet 26/02/2009 – 10:44

”En glarmester fra Skanderborg har indbrud i sin virksomhed. Tyvene stjæler livsnødvendige data og værktøj. De tager blandt andet hans computer der er spækket med al data om kunder og regnskaber samt hans specialværktøj, der er umuligt at undvære, for at kunne udføre sit job. For det ikke skal være løgn, så tager de også en af firmabilerne, som de pakker til bristepunktet og kører bort i, i en fart.
Da glarmester Jan Clemmensen vanen tro ankommer til sin ellers så fredelige virksomhed, bliver han noget overrasket, da han opdager, hvad der er sket. Han udtaler ”ja, jeg fik godt nok et chok og blev umiddelbart der efter meget bange, da jeg jo hurtigt kunne se, hvilke ting de havde stjålet, så jeg ringede straks til politiet. Derefter kommer jeg i tanke om, at jeg fik monteret en elektronisk kørebog, som er en lille chip, i min bil. Den registrerer selv de kørte kilometer via satellitter. Så tænkte jeg, at når den kunne registre afstande på meteren, måtte den jo også vide hvor bilen er, så vi kunne spore os frem til tyvene. ” Glarmesteren fra Skanderborg ringer derfor straks til Tripple Track, som er virksomheden der sælger disse kørebøger. Direktør Henrik Olsen fra Tripple Track udtaler ”når vi får en kundehenvendelse ind af denne karakter, glæder det os jo overordentligt meget at vores kørebog også kan anvendes til at spore tyveri for vores kunder, så vi gik straks ind på vores monitorer og via vores GPS system sporede vi chippen. I dette tilfælde viste det sig, at chip og bil var parkeret ved et lille sommerhus midt i et skovområde langt fra gerningsstedet”.
Politiet blev straks informeret om bilens placering. Kort tid efter kunne Politiet anholde flere personer der viste sig at være en organiseret bande, der var i besiddelse af mange forskellige hælervarer, herunder fuldautomatiske våben. Glarmesteren udtaler ”da jeg ankom til min bil tænkte jeg ikke så meget på hvem der havde gjort det, jeg blev bare så lettet og glad da jeg så, at alt stadig var i bilen, det har jo nærmest reddet min virksomhed. Jeg blev dog meget overrasket over, at de samme personer som udførte tyveriet også handlede med våben”.
Ja, den fagre nye digitale verden åbner op for en masse debat og muligheder i hverdagen for den enkelte borger. Den digitale teknik kan anvendes på tværs af mange formål. Direktør Henrik Olsen fra Tripple Track siger ”i dag har vi mere end 30.000 chips i omløb, nogle af disse fungerer som kørebøger og andre som tyverisikring, uanset hvad motivet for anvendelsen er, kan vi se en meget stor stigning i efterspørgslen og det kan jeg godt forstå, da det kan spare mange virksomheder for meget arbejde, holde rede på kilometer godtgørelser og skabe tryghed for den enkelte borger” og Henrik Olsen fortsætter, teknikken kan anvendes til mange andre ting også. For eksempel bruges det i mange kommuner til at holde rede på, hvor visse ældre mennesker er, dem der har en uimodståelig lyst til at udforske verden, uden at huske på, hvordan man kommer hjem igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *