Falck tilkendt erstatning efter Djurs-klagesag

Oprettet 17/08/2011 – 11:06

Klagenævnet for Udbud fastslår endnu en gang, at Nord- og Syddjurs kommuner brød loven i udbudssag om brand og pålægger kommunerne at betale erstatning.
Falck er blevet tilkendt en erstatning på 100.000 kroner af Klagenævnet for Udbud efter at have vundet en klagesag mod Nord- og Syddjurs Kommuner om udbuddet af en brandkontrakt.
Klagenævnet fastslår blandt andet i kendelsen, at der er:
”handlet ansvarspådragende over for Falck, der forgæves afgav tilbud som følge af de væsentlige fejl, der blev begået i forbindelse med udarbejdelsen af kontrolbuddet”.
Derfor er Falck blevet tilkendt et beløb på 100.000 kr. med tillæg af procesrente fra 31. marts 2010 (ca. 11.000 kr.) og sagsomkostninger på 15.000 kr.
Regionsdirektør i Falck Region Midt, Gunnar Thykjær, er tilfreds med afgørelsen – også selv om Falck tidligere har afslået et forligstilbud fra de to kommuner, hvor beløbet var større.
”Beløbets størrelse er ikke så vigtigt for Falck, men det er derimod overordentligt vigtigt principielt at få fastlået, at kommuner er erstatningsansvarlige, hvis reglerne ikke overholdes. Vi ville ikke indgå et forlig, fordi vi netop ville have nævnets tydelige afgørelse på dette punkt.
Derfor er vi glade for, at der er sat punktum for sagen med så klar en kendelse”, siger Gunnar Thykjær.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *