Faldt med ære

Oprettet 13/10/2008 – 09:31

Det danske U/19-landshold gav Frankrig kamp til stregen i dagens landskamp i Vejle, men måtte et minut før tid se Josua Guilavogui fra Saint-Etienne score det franske sejrsmål til 2-1.
Christian Gytkjær, Morten Nielsen og Mads Albæk, fejrer den danske udligning. Foto Anders Kjærbye.
Det var en særdeles vanskelig modstander det danske U/19-landshold stod overfor på Vejle Stadion søndag eftermiddag.
De franske gæster havde tidligere nået en EM-semifinale og en VM-kvartfinale og for kort tid siden delt point med Brasilien.
Det var da også Frankrig, der kom bedst fra start og bragte sig i front efter otte minutters spil ved Yacine Brahimi fra Stade Rennais, men herfra kom det danske hold bedre med i kampen uden at dog udmøntede sig i mål i 1. halvleg.
20 minutter inde i 2. halvleg kom der balance i regnskabet, da Morten Nielsen udlignede til 1-1 på straffespark. Danmark kæmpede hårdt for det ene point, men måtte kort før tid erkende nederlaget, da Josua Guilavogui scorede det franske sejrsmål.
Alligevel var det en tilfreds dansk landstræner, der efter kampen kunne kigge tilbage på en mere end godkendt dansk indsats:
”Jeg synes, vi spiller en god kamp, hvor vi har godt fat i dem. Franskmændene tvinger os til at spille i et højere tempo, end vi er vant til uden det dog stresser vores spillere, og de har store problemer med at komme igennem vores defensive organisation,” fortalte Per Andersen, der indrømmede, at han på forhånd havde været lidt bekymret før kampen:
”Vi vidste, at vi skulle op mod et af de stærkeste hold i Europa, og at vi skulle give os 110 procent for at kunne følge med, og det gjorde vi. Jeg er positivt overrasket over vores indsats, og jeg kan med glæde konstatere, at dette hold fortsat udvikler sig rigtig flot. Selvom vi taber, er jeg sikker på, at drengene har fået en god portion selvtillid, som jeg tror vi kan bruge mod Tyrkiet på torsdag,” slutter Per Andersen og henviser til U/19-landsholdets anden kamp i trenationers turneringen torsdag den 16. oktober klokken 14.00 i Fredericia, hvor Danmark møder Tyrkiet.