Fjern stopklods for supersygehuse

Oprettet 04/02/2009 – 18:03

Regeringen hindrer opbygningen af et sundhedsvæsen i verdensklasse, når den forbyder regionerne at lægge ekstra byggepenge i de nye sygehuse, mener SFs sundhedsordfører Jonas Dahl.
”Det er dybt besynderligt, at regeringen instruerer regionerne om, at de ikke selv må spæde ekstra penge til de nye byggeprojekter. Regionerne har gennemarbejdede planer for de nye supersygehuse, som de ønsker at virkeliggøre fuldt ud til glæde for fremtidige patienter. Hvis regionerne kan finde ekstra penge inden for deres egne budgetter, så skal de da have lov til det. Jeg forstår ikke, hvorfor regeringen med vold og magt skal agere stopklods for det”, udtaler Jonas Dahl, sundhedsordfører for SF.
Jonas Dahl vil benytte torsdagens samråd om de fremtidige sygehusinvesteringer til at forlange en klar begrundelse fra Sundhedsminister Jakob Axel Nielsen om forbuddet mod ekstra investeringer:
”Sundhedsministeren må ikke blot redegøre for, hvorfor han sender brev ud til regionerne om, at de ikke må lægge penge oveni det beløb, regeringen har fastsat til nye sygehuse. Han skal også forklare, hvorfor han samtidig står i DR2 Debatten og alligevel taler om muligheden for at lægge ekstra til. Det skaber fuldstændig uklarhed for regionerne, der i øjeblikket ikke ved, hvad de har at holde sig til,” slutter Jonas Dahl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *