Flere ledige kontorer og erhvervslokaler

Oprettet 16/08/2011 – 09:07

Den ustabile økonomiske situation ser nu ud til at præge markedet for kontorer og erhvervslokaler. I første og andet kvartal i år faldt antallet af ledige kontor og erhvervslokaler, men en ny opgørelse fra Oline-Lokalebørs Statistikken viser, at der nu er flere ledige kontorer ved indgangen til tredje kvartal.
Gennem det seneste kvartal er ledigheden for kontorer steget med 0,4 procentpoint, og ledighedsprocenten var dermed 8,0 pct. på landsplan ved indgangen til tredje kvartal. Det seneste år er ledigheden faldet marginalt med 0,2 procentpoint. På landsplan er der 1,85 mio. kvadratmeter ledige kontorlokaler, og i Region Hovedstaden er ledigheden på 8,8 pct., hvilket svarer til 961.800 kvadratmeter.
”Der er fortsat mange ledige kvadratmeter derude, og det tyder ikke på, at denne udvikling ændrer sig lige foreløbigt. Nyhedsbilledet præges stadig af mange dårlige økonomiske nyheder, og økonomien har svært ved at komme op i gear. Markedet for erhvervslokaler afspejler, hvordan det går med økonomien, så når vi ser en generel stilstand i økonomien, vil markedet for erhvervslokaler også blive berørt,” siger økonom Mads Lindegaard, Dansk Ejendomsmæglerforening.
På landsplan er ledigheden for lager- og produktionslokalerne steget marginalt med 0,1 procentpoint det seneste kvartal, og dermed er ledigheden på 4,3 pct. Gennem det seneste år er ledigheden steget med 0,2 procentpoint. På landsplan er der 4,32 mio. ledige kvadratmeter lager- og produktionslokaler.
Lidt færre butikslokaler
For detailhandelslokaler er ledigheden faldet med 0,4 procentpoint på landsplan gennem de seneste tre måneder, og ledigheden var dermed på 5,3 pct. ved indgangen til juli. Over det seneste år er ledigheden steget med 0,2 procentpoint. Der er i alt 646.700 kvadratmeter ledige detailhandelslokaler på landsplan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *