Fodbolden får egen Hall of Fame

Oprettet 01/10/2008 – 21:11

Dansk fodbold får nu sin helt egen Hall of Fame. Det sker i forbindelse med dette års Dansk Fodbold Award i samarbejde med DBU og TV2 Sporten. De første to medlemmer blev afsløret ved et pressemøde i DBU i dag.
Tidligere anfører Lars Olsen sætter her endnu engang et fodaftryk i dansk fodboldhistorie Dansk fodbold har haft masser af uforglemmelige øjeblikke på grønsværen skabt af spillere, skabt af trænere, skabt af hold. Fodboldøjeblikke, der har fået os til neglebidende at sidde på det yderste af stolekanten, for efterfølgende at springe op i jubel på stadions, foran radioen eller tv-skærmen. Øjeblikke, der ikke kun har sat sig dybt i hukommelsen hos dem, der var der, men som også for altid har skrevet sig ind i dansk fodboldhistorie for dem, der kommer efter.
Dansk fodbold får nu mulighed for at hylde legenderne og hylde de mange øjeblikke, når DBU og TV2 Sporten sammen præsenterer fodboldens egen Hall of Fame.
”Dansk fodbold mangler efter vores opfattelse en decideret ”Hall of Fame”, som man ser dem i mange andre lande. Derfor er vi gået i samarbejde med TV 2 Danmark om etablering af en dansk Hall of Fame, hvor man årligt vil optage et nyt medlem, som en særlig hæder for en særlig bemærkelsesværdig indsats i dansk fodbold. Ikke mindst for at hylde de spillere, trænere, og hold, der har ydet en ekstraordinær indsats for dansk topfodbold og givet os nogle uforglemmelige oplevelser. En Hall of Fame er samtidig med til at levendegøre og bevare dansk fodbolds historie,” lyder det fra DBUs generalsekretær, Jim Stjerne Hansen
Og Hall of Fame kunne således allerede i dag byde velkommen til de to første medlemmer, da DBU holdt pressemøde i Fodboldens Hus; nemlig Michael Laudrup og EM-holdet 1992, der begge ved de to seneste års Dansk Fodbold Award er blevet hædret for henholdsvis bedste spiller og bedste landskamp gennem tiderne. Derfor er de fødte medlemmer i nye Hall of Fame.
Allerede i år vil de to navne dog få selskab af et nyt, når DBU ved Dansk Fodbold Award 2008 kårer et nyt medlem af det fine selskab. Efterfølgende vil det nye medlem hvert år blive afsløret ved Dansk Fodbold Award. Navnet udvælges af en Jury, der i år består af:
* Allan Pedersen (Ekstra Bladet, repræsentant fra et skrivende medie)
* Michael Laudrup (Valgt som ”Alletiders bedste danske fodboldspiller”)
* Jon Dahl Tomasson (repræsentant fra de aktive, landsholdets nuværende anfører)
* Frits Ahlstrøm (repræsentant med særligt internationalt/dansk fodboldkendskab)
* Flemming Toft (fodboldredaktør, repræsentant fra TV 2)
* Jim Stjerne Hansen (generalsekretær, repræsentant fra DBU
Michael Laudrup: Vigtigt at huske fortiden
Michael laudrup blev i 2006 kårets som bedste spiller gennem tiderne ved DFA 2006”Så skyder han… Nej… Han venter… Det er genialt, det der.”
Blot et af de mange øjeblikke, hvor selv en garvet fodboldkommentator havde svært ved at sætte ord på det talent, der udfoldede sig på fodboldbanen – et talent, der i dag er gået hen og blevet en legende. I 2006 blev Michael Laudrup således ved Dansk Fodbold Award hyldet i Cirkusbygningen i København som bedste danske fodboldspiller gennem tiderne. Og det betyder, at han sammen med EM-holdet 1992, der sidste år blev hyldet for at spille bedste landskamp gennem tiderne, dermed bliver de første to medlemmer af fodboldens Hall of Fame.
”På det personlige plan er jeg naturligvis meget glad for prisen som bedste fodboldspiller i Danmark gennem tiderne. Godt nok er vi et lille land, men der har været rigtigt mange gode spillere, så det at blive kåret som den bedste af alle er meget stort,” lyder det fra det stolte nye medlem, der er glad for, at fodbolden nu får sin egen Hall of Fame:
”Jeg synes, det er rigtigt godt, at fodbolden får sin eget Hall of Fame. Vi ved jo alle, at tiden går og mange af dem, der har givet så meget til denne sport, bliver stille og roligt glemt. Vi skal leve i nutiden, men jeg synes, det er på sin plads at spillere og/eller hold fra “fortiden” bliver husket. Jeg tror også, at den nuværende og kommende generation vil sætte pris på dette,” lyder det fra Michael Laudrup, der selv ærgrer sig over, at der ikke findes mere om spillerne for flere generationer siden:
”Jeg har det da selv sådan, at jeg synes, det er ærgerligt, at jeg ikke ved så meget om de spillere fra eksempelvis min fars tid. Fra tredje hånd eller rettere mund javist, men Tv-klip m.m. fra den gang er lidt sparsomme. Derfor er det eksempelvis også svært for mig at nominere spillere/hold fra den gang til Hall of Fame! Og det er synd. Og forkert!,” slutter den nuværende Spartak Mosva-træner, der ligeledes i juli i år blev indlemmet i Idrættens Hall of Fame.
EM-mestrene uden sko og strømper
Og også anfører fra EM-holdet 1992, der gav os det bedste danske fodboldresultat nogensinde, Lars Olsen, var glad og stolt over at blive en af de første i det fine selskab. Også…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *