For mange gigabyte kan koste dig dyrt

Oprettet 28/11/2008 – 09:39

Julehandlen er godt i gang, og salget af computere stiger traditionen tro. Men hvordan sikrer du dig, at du slipper for at betale ekstra for unødvendigt udstyr eller for meget plads på computeren?
Det er fristende at lade sig lokke af alverdens tilbud om spændende funktioner og ekstraudstyr, når du står i forretningen og skal købe en ny computer. Men det er penge ud af vinduet, hvis funktionerne aldrig bliver brugt.
Derfor tilbyder Forbrugerstyrelsen en computerberegner. Her kan du finde ud af, hvilke behov personen, du skal give gaven, har. Du får fx hjælp til at vurdere behovet for plads, hukommelse og processorkraft i computeren.
Resultaterne er lige til at skrive ud, så du kan tage den med i forretningen. Med den i hånden kan du sammenholde behovene med det produkt, du får tilbudt, så du får maksimalt udbytte af dine penge
”Vi får mange henvendelser om elektronisk udstyr i Forbrugerklagenævnet, og det er vores fornemmelse, at det er et område, som kan være svært for forbrugerne at gennemskue. Med computerberegneren kan man i ro og mag finde frem til de rigtige behov og undgå at betale mere end nødvendigt,” siger Mogens Hansen, vicedirektør i Forbrugerstyrelsen.
Computerberegneren er en del af et stort it-tema på forbrug.dk. Temaet indeholder blandt andet:
• Hjælp til førstegangskøbere – en gennemgang af typiske computerannoncer
• Digital A-Z–leksikon
• Dybdegående forklaringer af emner som harddiske, skærme, grafikkort, RAM og processorer
• Klagevejledning
• Computertilbehør
• Købevejledning til bærbare computere: Hvad skal du se efter?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *