Forbrugerne skal være trygge ved danske tekstiler

Oprettet 10/08/2011 – 19:05

Efter flere sager om ulovlige azofarvestoffer går en række af tekstilbranchens aktører nu sammen om at gennemføre initiativer, der skal styrke tilliden til tekstiler på det danske marked.
Mode og tekstil er et af Danmarks største eksporterhverv, og hver dag tager forbrugere verden over tøj på fra danske producenter.
Der fremstilles millioner af tekstiler, oftest i Østen, og mange af de danske producenter gør en stor indsats for at sikre rimelige sociale og miljømæssige forhold omkring produktionen. I nogle ganske få tilfælde sker der alligevel fejl, hvilket har fremgået af skriverierne om AZO-farvestoffer i tekstiler hen over sommeren.
Konkrete initiativer fra branchen
Tekstilbranchen har i dag d. 10. august holdt møde med miljøminister Karen Ellemann om, hvordan branchen og myndigheder i fællesskab sikrer tilliden til tekstiler. Branchen ønsker at gennemføre følgende initiativer:
Udarbejde en branchevejledning, som gennemgår miljøregler og virksomheders forpligtelser på tekstilområdet.
Vejledningen skal også beskrive, hvad en virksomhed kan gøre for at forebygge, at der opstår fejl i produktionskæden.
Vejledningen skal udarbejdes med hele den danske branche, så det sikres, at indholdet bliver bredt accepteret og kommer ud til alle relevante virksomheder på det danske marked. Miljøstyrelsen, som er myndighed på området, deltager i udarbejdelsen af vejledningen for at medvirke til, at reglerne bliver korrekt forstået og beskrevet.
Virksomhederne er allerede i gang med at gennemgå og rette op på deres procedurer for egenkontrollen, så det sikres, at den afsluttes inden produkterne markedsføres, og så det sikres at, myndighederne kontaktes med henblik på tilbagetagning af tekstiler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *