Forsikringsregler er en jungle for danske skilsmissefamilier

Oprettet 29/09/2014 – 08:59

Forsikringsregler er en jungle for danske skilsmissefamilier
En skilsmisse er en stor belastning for familien – og midt i alle følelser og de svære beslutninger skal man også tage stilling til familiens forsikringer. En undersøgelse fra Codan viser, at de danske forældre ved meget lidt om, hvordan de og deres børn er stillet forsikringsmæssigt efter en skilsmisse.
Codans undersøgelse viser, at de familier, der har gennemgået en skilsmisse, synes det er svært at hitte rede i forsikringsreglerne. Således synes hele 37 % af de forældre i undersøgelsen, der er blevet skilt, eller har afsluttet et parforhold med fælles børn, at det er svært at gennemskue, hvilke forsikringer der er nødvendige.
”Det er en stor belastning for en familie, når den gennemgår en skilsmisse. Og så er det alarmerende, at så mange slet ikke ved, hvordan de skal forholde sig til deres forsikringer. Her har vi et ansvar som forsikringsselskab til at hjælpe vores kunder,” fortæller Unn Wakefield, produktdirektør hos Codan Danmark.
At de danske forældre har svært ved at finde ud af reglerne, afspejler sig også, når de konkret bliver spurgt til, hvad der er gældende.
Under halvdelen af fraskilte ved, hvordan indboforsikringen dækker efter skilsmissen
Udflytning fra det fælles hjem, enten af den ene eller begge parter, er ofte resultatet ved en skilsmisse. Men reglerne omkring hvem der er dækket, er ikke klare for de adspurgte børnefamilier. Hos skilsmissefamilier med delebørn, så dækker indboforsikringen, uanset om barnet har adresse hos den ene eller den anden forælder. Det ved kun 48 % af de adspurgte skilsmisseforældre. 14 % svarer ukorrekt ’nej’ til spørgsmålet, og hele 38 % svarer ’ved ikke’.
”Vi oplever, at mange forældre er bekymrede for, om de er dækket tilstrækkeligt, når barnet har to adresser og ejendele flere steder. Men her er det faktisk tilstrækkeligt at barnet er skrevet ind i den ene forælders forsikring,” understreger Unn Wakefield fra Codan.
Et andet tvivlsspørgsmål er, hvem af forældrene der er dækket i tilfælde af flytning. Og her er reglerne, at indboforsikringen altid følger den, hvis navn den står i, uanset om vedkommende bliver boende eller ej. Dog tror en tredjedel (35 %) af de adspurgte skilsmisseforældre fejlagtigt, at indboforsikringen følger adressen, uanset hvem der bliver boende.
”I tilfælde af skilsmisse dækker de fleste indboforsikringer faktisk begge parters nye adresse i tre måneder. Så i den periode er det vigtigt at man får undersøgt om man er tilstrækkelig dækket,” forklarer Unn Wakefield og fortsætter: ”At de danske forældre ikke kender til forsikringsreglerne i tilfælde af skilsmisse, kan sætte folk i nogle uhensigtsmæssige situationer. Det er hverken godt at betale alt for meget, fordi man er overforsikret, eller at mangle forsikring i tilfælde af, at uheldet er ude.”
Fakta:
Hvordan dækker forsikringen i tilfælde af skilsmisse
Indboforsikringen dækker børn, uanset om de har adresse hos den ene eller den anden forælder.
I tilfælde af skilsmisse følger indboforsikringen altid den, hvis navn den står i.
De fleste indboforsikringer dækker i tre måneder efter skilsmissen på begge parters nye adresse.
I forhold til ulykkesforsikring er det nok, at barnet er skrevet ind i den ene forælders forsikring.
Fakta fra undersøgelsen
Fire ud af 10 forældre finder det ’svært’ eller ’meget svært’ at gennemskue, hvilke forsikringer der er nødvendige når man har børn.
Tre ud af 10 har tidligere været ud for at afslutte et parforhold med fælles børn.
Skilsmissebørnene bor typisk hos deres mødre. To ud af tre kvinder svarer, at børnene primært bor hos dem, hvor kun hver femte mand svarer det samme.
38 % ved ikke, om indboforsikringen dækker barnet, uanset hvor det har adresse.
En tredjedel (36 %) af de adspurgte tror, at indboforsikringen følger adressen i tilfælde af forsikring, selvom forsikringen følger den hvis navn den er skrevet i.
Om Undersøgelsen er foretaget af YouGov på vegne af Codan. 1013 CAWI interview er foretaget blandt danskere mellem 20 – 60 år med hjemmeboende børn i løbet af september 2014.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *