Fyret gravid vandt sag – igen

Oprettet 18/09/2008 – 10:20

Endnu en sejr i en ligebehandlingssag er vundet. Men landsretten nedsatte den erstatning, byretten havde tilkendt 31-årige Slawka Pedersen.
Nu har 31-årige Slawka Pedersen både byrettens og landsrettens ord for, at det var i strid med ligebehandlingsloven, da hun blev fyret, efter at have fortalt sin arbejdsgiver, at hun skulle på barsel for anden gang. HK har nemlig netop vundet hendes sag for anden gang.
Denne gang i Østre Landsret. Tidligere på året vandt HK hendes sag i Byretten i Glostrup, der tilkendte hende en erstatning svarende til 12 måneders løn.
Arbejdsgiveren ankede derefter sagen, men landsretten var altså enig i, at fyringen af Slawka Pedersen ikke var i orden. Alligevel har landsretten valgt at nedsætte erstatningen, så den nu kun svarer til 9 måneders løn. Begrundelsen ligger i hendes ansættelsestid.
– Der er ikke længere et maksimum på, hvor stor erstatning man kan kræve i ligebehandlingssager. Så erstatningen bør være så høj, at det afholder arbejdsgivere fra ulovligt at fyre gravide. Derfor er vi selvfølgelig skuffede over, at landsretten har nedsat erstatningen. For det er vigtigt, at man sender et meget skarpt signal til arbejdsgiverne om, at det simpelthen ikke er rimeligt at skille sig af med medarbejdere, fordi de gerne vil have børn, siger Mette Kindberg, næstformand i HK.
Slawka Pedersen var på barsel med sit første barn, da hun blev gravid med sit andet barn og måtte fortælle til sin arbejdsgiver, at hun igen skulle på barsel. Arbejdsgiverens reaktion var, at ”det var noget lort”, og et stykke tid efter modtog hun et brev, hvor der stod, at hendes kontrakt udløb den 30. september 2006, og at den ikke ville blive forlænget. Selv om Slawka Pedersen har skullet igennem et langt sagsforløb og har skullet aflægge forklaring i både byretten og landsretten, fortryder hun ikke, at hun tog kampen op. Hun synes ikke, det kan være rigtigt, at man skal have dårlig samvittighed over at får børn. Hun er dog meget glad for, at det hele nu er overstået, og ikke mindst for, at hun endnu engang fik medhold.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *