Gammel bødesag afgjort

Oprettet 09/08/2010 – 16:36

En fejl i en bannerannonce udløste i september sidste år en politianmeldelse af 3 fra Forbrugerombudsmanden for overtrædelse af markedsføringsloven. Sagen er nu afgjort med en bøde til 3 på 25.000 kr. 3 har naturligvis stor respekt for den danske lovgivning og har betalt bøden i maj 2010, men mener fortsat, at der er tale om en overreaktion.
3 har modtaget en bøde på 25.000 kr. for at have overtrådt markedsføringsloven.
Sagen, der blev omtalt i medierne i september sidste år, drejer sig om én enkelt bannerreklame for en mobiltelefon på Facebook. Ved en beklagelig fejl havde 3 kun oplyst købsprisen på telefonen og ikke totalprisen inkl. abonnement i bindingsperioden, som loven ellers foreskriver. Når man klikkede på banneret, blev man ført ind på 3’s hjemmeside, hvor den korrekte pris var opgivet. Det er første gang, at 3 har begået denne type fejl. Sagen fik Forbrugerombudsmanden til at politianmelde 3.
”Vi har begået en fejl. Det står vi naturligvis ved og har betalt bøden. Men vi mener stadig, at der er tale om en overreaktion fra Forbrugerombudsmandens side. Alene i 2009 indrykkede vi mere end 20.000 bannerannoncer i danske onlinemedier. Vi har naturligvis stor respekt for dansk lovgivning – herunder Markedsføringsloven – men mener fortsat, at det er et meget drastisk skridt at politianmelde 3 for en førstegangsforseelse som denne,” siger Stine Green Paulsen, kommunikationschef i 3 Danmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *